Als (zelfstandig) zorgverlener kom je soms in onprettige situaties terecht. Hoe ga je om met agressieve cliënten of mantelzorgers? En hoe blijf je zelf rustig als situaties uit de hand dreigen te lopen? In een cursus omgaan met agressie leer je grip te krijgen op lastige situaties en negatief gedrag om te keren. Je leert meer over agressief en grensoverschrijdend gedrag en je krijgt handvatten om zelf de regie weer terug te nemen.
Hoe vaak komt agressie in de zorg voor?
De laatste jaren is er een duidelijke stijging te zien van agressie-incidenten in de zorg. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van alle zorgprofessionals met agressie te maken krijgt. Dat maakt je werk moeilijk en soms minder leuk. Maar als jij weet hoe je in die gevallen moet reageren om de regie weer terug kunt nemen, geeft dat een goede basis om ook in lastige situaties toch professioneel en adequaat te kunnen handelen.
De voordelen van een agressietraining zorg
In een agressietraining leer je allereerst te herkennen met welk gedrag je te maken hebt. Vervolgens krijg je hiervoor passende handvatten om de ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms agressieve gedrag te begrenzen en te stoppen. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert situaties meer in eigen hand te houden.
Aan bod komt o.a.:
Meer weten over een agressietraining in de zorg bij jou in de buurt?
Cursus voor hulpverleners over het omgaan met agressie, waarbij focus ligt op begrip van gedrag, de-escalatietechnieken en stressbeheersing met praktische oefeningen.
Cursus voor hulpverleners over het omgaan met agressie, waarbij focus ligt op begrip van gedrag, de-escalatietechnieken en stressbeheersing met praktische oefeningen.
Training voor zorgmedewerkers over het herkennen en de-escaleren van agressief gedrag bij cliënten, gericht op het vroegtijdig signaleren en beheersen van spanningsopbouw.
Training voor zorgprofessionals over de-escalerend werken bij agressie en grensoverschrijdend gedrag, met focus op communicatievaardigheden en praktische oefeningen met een trainingsacteur.
Bijscholing over het herkennen en omgaan met agressie in de zorg, gericht op de-escalerende technieken en communicatie. Cursisten leren verschillende vormen van agressie herkennen en beheersen.
Training over weerbaarheid in de zorg, gericht op het omgaan met agressie en stress. Deelnemers leren technieken voor stressregulatie en veilige fysieke interacties met cliënten.
Training over het signaleren van eergerelateerd geweld, gericht op professionals. Leert deelnemers familie-eer herkennen, ermee omgaan en vergroot kennis over culturele aspecten.
E-learning training over gedragsregulatie en agressiehantering voor zorg- en onderwijspersoneel, met 12 hoofdstukken, praktijkopdrachten en SKJ-accreditatie.