Terug naar je zoekresultaten

Weerbaarheid en Agressie

Versterk weerbaarheid en vergroot je vaardigheden bij agressie in de hulpverlening door inzicht/kennis en tools.

Hoe zou het zijn als je je cliënten en jezelf bij agressie meer veiligheid kunt bieden door niet alleen naar de uitingsvormen van het gedrag te kijken, maar ook te doorgronden wat er gebeurt en je handelingen/bejegening daar op af te stemmen? Jezelf meer zeker te voelen omdat je begrijpt wat er aan de hand is en daardoor preventief en de-escalerend te kunnen handelen. In deze cursus krijg je handvatten om gedrag te herkennen, te verklaren en te begeleiden. Met praktische oefeningen om de stress in je eigen brein en lichaam in goede banen te leiden. Dit vergroot je weerbaarheid en tools om als hulpverlener effectief om te gaan met agressieve situaties. 

Tijdens deze training ga je oefenen met een trainingsacteur. 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor hulpverleners die hun vaardigheden willen versterken in het omgaan met agressie en uitdagende situaties. Of je nu werkzaam bent in de gezondheidszorg, het onderwijs, maatschappelijke dienstverlening of andere sectoren, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische technieken om effectiever te reageren en een professionele weerbaarheid op te bouwen.

Niveau en gewenste voorkennis

Er is voor deze cursus geen specifieke vooropleiding vereist, maar enige ervaring of achtergrond in een hulpverlenende rol zal het begrip van de cursusinhoud vergemakkelijken.

Hoewel het geen eis is, kan een relevante opleiding bijdragen aan een dieper begrip van de aangeboden concepten.

Wat wordt er behandeld

Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

  1. Het brein en stress en het Crisisontwikkelingsmodel: Begrijp de escalatiefasen en effectieve interventiestrategieën. Zowel bij de cliënt als bij jezelf.
  2. Zelfbeheersings- en communicatieoefeningen: Ontwikkel technieken om kalm te blijven in stressvolle situaties.
  3. Praktische de-escalatietechnieken: Leer hoe je agressie effectief kunt begeleiden.

Deze onderwerpen samen zullen jouw vaardigheden als hulpverlener versterken en je helpen om met vertrouwen en bekwaamheid te kunnen reageren op uitdagende en agressieve situaties.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus zul je beschikken over waardevolle tools en inzichten om met verhoogde zelfverzekerdheid en effectiviteit te handelen in uitdagende situaties. Je zult beter in staat zijn om je eigen emoties te beheersen in stressvolle momenten en escalatie vroegtijdig te herkennen.  Deze verworven vaardigheden zullen niet alleen je professionele prestaties verbeteren, maar ook bijdragen aan jouw persoonlijke groei als zelfverzekerde en veerkrachtige hulpverlener.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
7 uur
Doorloop
1 dag
Voorbereiding
Geen voorbereiding nodig
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Koffie, Thee, Water en Lunch
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Agressie in de zorg: In een cursus over agressie in de zorg leer je als zorgverlener om te gaan met lastig en dwingend gedrag van anderen en leer je de regie weer terug te pakken.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie