Terug naar je zoekresultaten

Rouw en Verlies

Deze zeer informatieve cursus bestrijkt 3 dagdelen (3 x 3 uur)

"Hoe gaat het nu met je?" Of "Hoe is het de afgelopen dagen met je gegaan?" Bijna dezelfde woorden, maar een enorm verschil voor degene die de vraag krijgt. De eerste vraag is zo groot dat hij bijna niet te beantwoorden is. De tweede vraag geeft ruimte om te vertellen hoe het echt met je gaat.

Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies, ook in de werksituatie. Hoe jij reageert op een situatie kan heel bepalend zijn voor het verdere verloop van het rouwproces van de ander en andersom. Wanneer (zorg)medewerkers kennis hebben van rouw en verlies vergroot dat de professionaliteit en expertise van zowel de organisatie als de medewerker.

De medewerker zal zich zekerder voelen in het werk en dat heeft een positief effect op de bewoners/cliënten. Dit resulteert ook in meer begrip binnen het team, wat een positief effect heeft op de samenwerking. Daarnaast helpt het bij het verminderen van het ziekteverzuim en draagt het bij aan het behoud van waardevolle medewerkers.

Er is aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker en dit zorgt weer voor meer werkplezier. 

Deze training wordt verzorgd door Erica Makkus. Zij heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen over palliatieve zorg en rouw. 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze training kan worden ingezet in alle lagen van de organisatie. Alle medewerkers en vrijwilligers binnen de organisatie; van huishoudelijke medewerker tot HR medewerker. Ook geschikt voor medewerkers/vrijwilligers van een hospice. 

Belangrijk is dat de deelnemers hen eigen verlieservaringen onder ogen hebben gezien en verweven in hen leven. Met andere woorden, dat het hen niet meer overspoeld.

Deze training kan ook voor specifieke doelgroepen worden verzorgd, bijvoorbeeld voor HR-medewerkers of teammanagers waarin een koppeling wordt gelegd naar verzuim/een goede terugkeer van medewerkers. 

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke vooropleiding nodig. 

  

Wat wordt er behandeld

Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

 • Verschillende soorten verlies
 • Emoties, gevoelens en gedrag bij rouw en verlies
 • Verlies curve Elisabeth Kübler Ross
 • Rouwfases Manu Keirse
 • Herkennen van rouw
 • In gesprek over rouw en verlies
 • Luisteren
 • Waarden en normen rondom sterven
 • Collegiale opvang

Je gaat tijdens de bijeenkomsten praktisch aan de slag met opdrachten, zodat je inzicht krijgt in de aangeboden stof.   
Bijeenkomsten worden met tussenpozen ingepland, zodat je tijd hebt om de informatie te laten bezinken en om hiermee te oefenen.  

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus heeft de cursist kennis van rouw en verlies, kan het herkennen en heeft praktische tools om in de praktijk in te zetten.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
3 uur
Doorloop
3 dagdelen
Voorbereiding
Praktijk opdracht
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
 • Digitaal certificaat
 • Koffie, Thee en Water
 • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Rouwbegeleiding: Als je als zzp’er in de zorg werkt, dan kom je ongetwijfeld mensen tegen die te maken hebben met een traumatisch verlies. Verlies van een dierbare, maar ook een echtscheiding, verlies van gezondheid of verlies van werk.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie