Rouwbegeleiding:

Cursus rouwbegeleiding: ieder mens reageert anders

Als je als zzp’er in de zorg werkt, dan kom je ongetwijfeld mensen tegen die te maken hebben met een traumatisch verlies. Verlies van een dierbare, maar ook een echtscheiding, verlies van gezondheid of verlies van werk. Rouw en verdriet zijn complexe fenomenen: ieder mens reageert hier anders op. Wil jij mensen hierin begeleiden en wil jij je specialiseren op het gebied van verlies en rouw voor specifieke doelgroepen, dan is een cursus rouwbegeleiding iets voor jou.

Waarom is rouwbegeleiding belangrijk?
Verlies kan een grote impact hebben op iemands leven en kan een grote rol spelen in de problematiek van de hulpvraag. Wordt het verlies om welke reden dan ook niet goed verwerkt, dan kan rouw zich uiten in stress, leiden tot een burn-out, somberheid of andere psychosomatische klachten. De juiste ondersteuning van jou als zelfstandig professional kan zorgen voor veel verlichting en voorkomt dat mensen vastraken en niet verder kunnen.

De voordelen van een cursus rouwverwerking
Een training rouwverwerking helpt je bij het vinden van de juiste begeleidingsmethode bij diverse rouwsituaties. Je krijgt inzicht in de verschillende rouwfasen en leert hoe je in elk fase kunt zorgen voor professionele rouwbegeleiding. Ook besteden we aandacht aan rouw bij dementie en een verstandelijke beperking. Na afloop van een training rouwverwerking beschik jij over de juiste handvatten om rouwenden te begeleiden.

Meer weten over een cursus rouwverwerking bij jou in de buurt? Bekijk ons aanbod.