Elke zorgverlener krijgt te maken met medicatie. Medicatie moet gedeeld en aangereikt worden door zorgverleners. Het aanreiken en toedienen van medicatie kan risicovol zijn.
Door het volgen van de training leert de zorgverlener, wat er met de medicatie gebeurd voordat deze aangereikt wordt bij de cliënt. De zorgverlener leert wat zijn rol is ten aanzien van de medicatieveiligheid, maar ook welke verantwoordelijkheden er wel of niet bij horen en welke stappen er ondernomen moeten worden als er iets in het medicatieproces fout is gegaan. De training biedt aan de zorgverlener ook de mogelijkheid om zijn vaardigheden ten aanzien van het aanreiken en toedienen van medicatie te oefenen. Er is na uitleg over de verschillende toedieningswegen, aandachtspunten en complicaties, voldoende ruimte om dit intercollegiaal met elkaar te oefenen.
Opslaan in je bladwijzersVoor wie
Alle zorgprofessionals krijgen te maken met medicatie en alles rondom het medicatieproces en medicatieveiligheid. De scholing is daarom niet gespecifieerd op een specifiek deskundigheidsgebied of expertisegebied. De scholing is toegankelijk voor alle zorgprofessionals.
Niveau en gewenste voorkennis
Niveau 3, 4, 5, en 6
Wat wordt er behandeld
Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:
Doelstelling
Het doel van de scholing is het vergroten van kennis rond medicatieveiligheid. Wat is medicatieveiligheid? En hoe dien je veilig medicatie toe aan jouw zorgvragers. En welke rol speel jij als zorgverlener in de keten van het medicatieproces? Daarnaast leer je ook wat de Veilige Principes inhouden en wat dit voor jou inhoudt als zorgverlener.
Hoeveel tijd heb je nodig
Deze training is ook als incompany te boeken
direct een prijsindicatie