Gedragstherapie:

Basiscursus cognitieve gedragstherapie: effectief omgaan met cliënten

Wil jij je als (zelfstandig) zorgverlener verdiepen in cognitieve gedragstherapie en wil je leren hoe je kunt werken met deze vorm van psychotherapie? In een cursus cognitieve gedragstherapie maak je je cognitief-gedragstherapeutische vaardigheden eigen, toegespitst op verschillende klachten en probleemgebieden. Zo kun jij jouw cliënt technieken aanleren die hem helpen constructief om te gaan met zijn gedachten, gevoelens en gedrag.

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een behandelmethode bij psychische stoornissen en depressies, gebaseerd op de theorie dat gedachten, gevoelens en gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met cognitieve gedragstherapie wordt het gedachtenpatroon veranderd, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe, positieve gevoelens en gedragingen. Bij depressies kan cognitieve gedragstherapie preventief werken.

De voordelen van een cognitieve gedragstherapie cursus

In een cursus maak je kennis met de gedragstherapie en cognitieve therapie. Niet alleen op basis van theorie, maar ook aan de hand van oefeningen. Je leert cognitief-emotionele gedragsproblemen van cliënten zo goed mogelijk te verminderen of te veranderen.

Meer weten over een cursus gedragstherapie bij jou in de buurt?