Zuurstof toedienen

E-learning over verschillende toedieningssystemen zuurstof

Zuurstof toedienen valt onder de risicovolle handelingen. Onzorgvuldig/onbekwaam handelen zal vrijwel zeker tot gezondheidsschade leiden. Voor het uitvoeren van risicovolle handelingen is net als bij voorbehouden handelingen scholing en een bekwaamheidverklaring verplicht. 
In deze e-learning wordt de theorie mbt zuurstof toediening behandeld, waarna een vertaling naar de praktijk wordt gemaakt. Hoe doorloop je de handeling van het verzamelen van de juiste materialen tot en met de nazorg op een verantwoorde manier?

Inhoud

In de theorie worden de volgende onderdelen behandeld:

 • zuurstof - eigenschappen en definitie
 • gevolgen zuurstoftekort
 • symptomen respiratoire insufficiëntie
 • zuurstoftoediening;
  • non rebreating mask
  • neussonde
  • neusbril

De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansing.

Doelstelling

Na afloop van de cursus kun je beschrijven hoe je met de verschillende toedieningssystemen zuurstof kunt toedienen aan een zorgvrager.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor verpleegkundigen, praktijkondersteuners en verzorgenden IG die zuurstof toedienen bij zorgvragers.

Niveau en gewenste voorkennis

Zuurstof toedienen is een risicovolle handeling. Deze cursus is ontwikkeld voor zorgprofessionals met niveau MBO 3 of hoger. Er is geen voorbereiding vereist.

Aanbieder van deze e-learning
De modules zijn ontwikkeld door Zorgleren/The Competence Group. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Houd rekening met een studieduur van 1 uur.
Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je 1 accreditatiepunt.
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op:
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

 • Aanmaken account in digitale leeromgeving
 • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
 • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
 • Een digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult.

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.

 


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!

VRH e-learningmodules

In artikel 36 van de wet BIG staan een aantal handelingen die alleen door de in de wet aangewezen beroepsbeoefenaren mogen worden uitgevoerd. Degene die een handeling uitvoert moet bevoegd en bekwaam zijn.

 

Toon cursussen in de categorie VRH e-learningmodules