De PCAM spuitpomp (of PCA pomp) is een spuitpomp van de fabrikant IVAC. PCAM staat voor “Patient Controlled Analgesia Management”, de cliënt heeft zelf de controle over de toediening van de medicatie.
De pomp zorgt ervoor dat kleine hoeveelheden geneesmiddel intraveneus (via de bloedbaan) worden toegediend, bijvoorbeeld om de IV toediening van pijnmedicatie zoals morfine te regelen.
Omdat de client de momenten van toediening zelf kan bepalen is het belangrijk dat de pomp op de juiste manier wordt ingesteld en bediend.
Deze training legt uit hoe de PCAM pomp werkt en hoe deze op een juiste, veilige manier moet worden bediend.
De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een toets met meerkeuzevragen en opdrachten.
De e-learning verschaft concrete gebruikerskennis voor de IVAC PCAM spuitpomp.
Doelgroep
Verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in ziekenhuis of VVT
Deze e-learning is in te zetten als nascholing, zowel voor ervaren als onervaren gebruikers.
Aanbieder van deze e-learning
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.
Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert.
Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je accreditatiepunt(en).
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.
Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.
Inbegrepen
Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen
Wat gebeurt er als je je aanmeldt?
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.
Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.
Werk je als (zelfstandig) helpende of verzorgende in de zorg? Dan moet jij veilig medicijnen kunnen toedienen. Leer alles over soorten medicatie, toedieningsvormen en medicatieveiligheid in een medicatiecursus.
Toon cursussen in de categorie Medicatie en medicatieveiligheid