Omgaan met probleemgedrag

E-learning | Volgens een methodiek omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag, diverse soorten moeilijk hanteerbaar gedrag. 

Deze e-learning biedt je handvatten over het omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag. Moeilijk hanteerbaar gedrag is al het gedrag van een cliënt dat deze cliënt en/of zijn/haar omgeving (familie van de cliënt, zorgverleners) als moeilijk hanteerbaar ervaart. Belangrijk is dat gedrag en de context waarin dit plaatsvindt niet door iedereen als moeilijk hanteerbaar wordt ervaren. In de e-learning maak je kennis met een aantal zorgvragers. Hoe benader jij deze personen? 

Inhoud

Deze cursus start met de theorie:

  • Oorzaken van moeilijk gedrag,
  • Soorten moeilijk gedrag,
  • Invloeden op gedrag,
  • Methodisch werken en observaties,
  • Doel en actie bepalen 
  • Uitvoeren, Evalueren, Rapporteren.

Daarna volgen casussen met filmfragmenten, waarin de je de cyclus van methodisch werken moet toepassen volgens een methodiek omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag.

Doelstelling

Na het doorlopen van deze cursus kunt u de cyclus van methodische werken toepassen op mensen met moeilijk hanteerbaar gedrag.

Doelgroep
Verzorgenden en verpleegkundigen in verpleging- verzorgingshuis en thuiszorg. Deze module is bijzonder geschikt om samen met een collega te volgen. 

Niveau en gewenste voorkennis

Deze e-learning richt zich op zorgsituaties met verzorgenden (IG) en verpleegkundigen. 
Er is geen specifieke voorkennis of voorbereiding vereist. 

Aanbieder van de e-learning
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group / Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Hou gemiddeld rekening met een studieduur van 2 uur. Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je 2 accreditatiepunten. Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op:

Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • Een digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult. 

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen.

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 

Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 33,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 2
Accreditatiepunten: 2