Basiszorg

E-learning

Elke dag worden er in zorginstellingen en in de thuiszorg duizenden zorgvragers geholpen met de persoonlijke zorg. De handelingen die je hierbij uitvoert maken deel uit van de basiszorg ofwel ADL-zorg. Basiszorg is gericht op het ondersteunen of overnemen van activiteiten op het gebied van de persoonlijke verzorging.

Inhoud

De cursus start met een korte introductie. Daarna komen de volgende onderwerpen aan bod: wassen, mondverzorging, haarverzorging en scheren, nagelverzorging, oog- en oorverzorging, incontinentiemateriaal, steunkousen, persoonlijke hygiëne en observeren en rapporteren. De cursus sluit af met een tot slot.

 

Doelstelling

Na het doorlopen weet de cursist op welke wijze je handelingen in de basiszorg op de juiste manier en hygiënisch uitvoert.

Doelgroep
Beginnende professionals, herintreders of zij- instromers werkzaam in verpleging, verzorging en thuiszorg.

 

Niveau en gewenste voorkennis

Deze e-learning is in te zetten als nascholing en is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van deze handeling. Daarvoor is een praktijktoets noodzakelijk. 

Aanbieder van deze e-learning  
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. De doorlooptijd is ongeveer 60 minuten. 

Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. 
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Een digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 21,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!

ADL

ADL is de afkorting voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. 
Onder ADL vallen de handelingen die iemand minimaal moet verrichten om zelfstandig te kunnen blijven leven en maatschappelijk te functioneren. 
Het gaat om functioneren op basaal niveau daarom spreken we bij ADL ook wel van basisverrichtingen. 

 
Toon cursussen in de categorie ADL