Anatomie - Centraal zenuwstelsel

E-learning | Hoe werken de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen?

De hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen in het lichaam vormen samen het zenuwstelsel. Deze wordt onderverdeeld in het centrale zenuwstelsel (CZS), het perifere zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel.Het CZS ligt binnen de schedel en de wervelkolom en dient voor overdracht van signalen in het lichaam. Deze e-learning-module is ontwikkeld voor het opfrissen van uw basiskennis over het centraal zenuwstelsel.

Inhoud

De module Centraal zenuwstelsel is onderdeel van serie modules waarin de medicatie van de orgaanstelsels van het lichaam aan de orde komt.
Deze module is een kennis- en inzichttraining die wordt afgesloten met een theorietoets. 
De onderwerpen die behandeld worden in deze training zijn: 

  • de regulatiesystemen van het menselijk lichaam,
  • de bouw van het centraal zenuwstelsel,
  • de bouw van zenuwcellen,
  • de ontwikkeling van het zenuwstelsel en zenuwcellen en hersencellen.

Deze module helpt bij het opfrissen van anatomische kennis. Hij kan apart, maar ook ter ondersteuning/aanvullend op de e-learning Psychofarmaca worden gevolgd.

Doelstelling

Na het volgen van deze module ben je in staat om de zorgvrager te informeren over de basale bouw en werking van het zenuwstelsel.

Doelgroep
Zorgverleners niveau 4 en 5, verpleegkundigen, doktersassisten en praktijkondersteuners. 

Niveau en gewenste voorkennis

Deze e-learning is een kennis- en inzichttraining en zodoende in te zetten als nascholing; een hulp bij het opfrissen van anatomische kennis. 

Aanbieder van deze e-learning  
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. De gemiddelde doorlooptijd van deze module is 1 uur. 

Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je 1 accreditatiepunt(en).
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Een digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!

Medische basiskennis

Werk jij als (zelfstandig) verpleegkundige of verzorgende in de zorg en wil je meer weten over de ziektebeelden van jouw cliënten? In onze verdiepende cursus leer je meer over de oorzaken en gevolgen van diverse ziekten, de problemen die jij en de client tegen kunnen komen, behandelmethodes en je krijgt inzicht in bestaande richtlijnen en protocollen. 

 

Toon cursussen in de categorie Medische basiskennis