Samenwerken en communiceren vanuit verbinding

Leer met vertrouwen en vanuit verbinding te communiceren met anderen en hen bij de zorg te betrekken.

Deze zeer praktische cursus bestrijkt 2 dagen.

Samenwerken en dus communiceren doen wij de gehele dag en dagelijks merken we dat dat toch best lastig is. Of het nu gaat om communicatie met een cliënt, je collega, leidinggevende of mantelzorgers, je hebt zelf veel invloed op hoe je gesprekken verlopen. Wij laten je in deze 2-daagse cursus zien wat je aandeel is en hoe je hierin gericht kunt sturen. Soms heb je maar twee woorden nodig en loopt het gesprek gesmeerd en soms lijkt het bijna of er een andere taal wordt gesproken en slaagt je er niet in om de ander te bereiken. Hoe je reageert en hoe jouw gesprek loopt is afhankelijk van hoe jij en die ander in elkaar steken. In deze training leer je hoe je de onderliggende behoeften van jezelf en anderen beter kunt begrijpen en daarop adequaat te handelen.

In deze cursus krijg je zicht op hoe je communiceert en je krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van je communicatie. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen in het aangaan van contact en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je schaaft je luister- en gespreksvaardigheden bij waardoor je in staat bent om anderen een welkom gevoel te geven en tegelijkertijd duidelijk te maken wat je van hen verwacht. Uitgangspunt hierbij is dat je je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen ontdekt en verder ontwikkelt.

 

 

 

Inhoud

De volgende thema’s komen aan de orde:

 • Contact maken
 • Luistervaardigheden
 • Stellen van open vragen en doorvragen
 • Samenvatten van een gesprek
 • Feedback geven en ontvangen
 • Effecten van je eigen non- en verbale gedrag
Doelstelling

Je ontdekt je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen en ontwikkelt deze verder. Je krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van je communicatie. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen in het aangaan van contact en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je schaaft je luister- en gespreksvaardigheden bij waardoor je in staat bent om anderen een welkom gevoel te geven en tegelijkertijd duidelijk te maken wat je van hen verwacht.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg die zichzelf communicatief en sociaal (verder) willen ontwikkelen.

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist. Wel de bereidheid om kritisch naar het eigen functioneren te kijken en te willen oefenen en reflecteren.

Docenten
De cursus communiceren vanuit verbinding wordt gegeven door Petri Elemans en Ad van Heijst. Petri en Ad hebben beiden ruime ervaring als trainer/coach en delen graag hun opgedane kennis en praktijkervaring.

Studiebelasting en accreditatie
Deze zeer praktische cursus bestrijkt 2 dagen met een periode van 1 week tussen de eerste en tweede bijeenkomst.

Voorbereiding/ zelfstudie/huiswerk: geen
Duur van de bijeenkomst(en): 2 hele dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. Totale studiebelasting 12 uur.

Voor deze cursus zijn nog geen accreditatiepunten aangevraagd. Bij voldoende belangstelling  zal dat alsnog gedaan worden.

Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

 • Actieve deelname en 100% aanwezigheid
 • Je hebt aangetoond dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om met het geleerde aan de slag te gaan.

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Inbegrepen

 • Gebruik van koffie/thee/water en lunch
 • Lesmaterialen
 • Digitaal Zorgscholing certificaat

Praktische informatie
Prijs: € 390,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 12

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden