Terug naar je zoekresultaten

Samenwerken en communiceren vanuit verbinding

Leer met vertrouwen en vanuit verbinding te communiceren met anderen en hen bij de zorg te betrekken.

Deze zeer praktische cursus bestrijkt 2 dagen.

Samenwerken en dus communiceren doen wij de gehele dag en dagelijks merken we dat dat toch best lastig is. Of het nu gaat om communicatie met een cliënt, je collega, leidinggevende of mantelzorgers, je hebt zelf veel invloed op hoe je gesprekken verlopen. Wij laten je in deze 2-daagse cursus zien wat je aandeel is en hoe je hierin gericht kunt sturen. Soms heb je maar twee woorden nodig en loopt het gesprek gesmeerd en soms lijkt het bijna of er een andere taal wordt gesproken en slaagt je er niet in om de ander te bereiken. Hoe je reageert en hoe jouw gesprek loopt is afhankelijk van hoe jij en die ander in elkaar steken. In deze training leer je hoe je de onderliggende behoeften van jezelf en anderen beter kunt begrijpen en daarop adequaat te handelen.

In deze cursus krijg je zicht op hoe je communiceert en je krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van je communicatie. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen in het aangaan van contact en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je schaaft je luister- en gespreksvaardigheden bij waardoor je in staat bent om anderen een welkom gevoel te geven en tegelijkertijd duidelijk te maken wat je van hen verwacht. Uitgangspunt hierbij is dat je je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen ontdekt en verder ontwikkelt.

 

 

 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg die zichzelf communicatief en sociaal (verder) willen ontwikkelen.

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke vooropleiding nodig

Wat wordt er behandeld

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Contact maken
  • Luistervaardigheden
  • Stellen van open vragen en doorvragen
  • Samenvatten van een gesprek
  • Feedback geven en ontvangen
  • Effecten van je eigen non- en verbale gedrag

Doelstelling

Je ontdekt je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen en ontwikkelt deze verder. Je krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van je communicatie. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen in het aangaan van contact en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je schaaft je luister- en gespreksvaardigheden bij waardoor je in staat bent om anderen een welkom gevoel te geven en tegelijkertijd duidelijk te maken wat je van hen verwacht.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
14 uur
Doorloop
2 dagen
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Koffie, Thee, Water en Lunch
  • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Werkbegeleiding en Coaching: Met een cursus coaching in de zorg leer je hoe je medewerkers en collega’s inspireert en motiveert in hun werk als zorgprofessional. Het helpt jou het beste uit anderen te halen.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie