Rust creëren met hypnosetechnieken in de laatste levensfase

Deze training beslaat 5 dagdelen.

In deze training leer je hoe je als zorgverlener meer rust kunt bereiken bij mensen in het stervensproces, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Je leert te werken volgens een protocol waarin je ontspannende en hypnosetechnieken toepast die pijn en angst verminderen. Je ontvangt een concreet stappenplan dat je in de praktijk meteen toepast om het welbevinden van je cliënten te verhogen.

Je wilt een stap verder zetten in je dienstverlening om mensen in de laatste levensfase te ondersteunen. In deze training leer je een methodiek om meer rust en minder angst te creëren bij je cliënten op een natuurlijke en ontspannende wijze. De methodiek is krachtig en maakt een wezenlijk verschil in de beleving van de laatste levensfase voor de cliënten en diens dierbaren die afscheid moeten nemen. De doelstelling is om de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verhogen en het lijden zoveel mogelijk te beperken, met behulp van hypnose technieken.

Inhoud
Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Hypnosetherapie, wat is dat precies? Hoe kun je dit toepassen?
 • De toepasbaarheid van hypnotherapie in de laatste levensfase om kwaliteit van leven te verhogen.
 • Hoe je ondersteunt om klachten te verminderen in de laatste levensfase.
 • Hoe je ondersteunt bij rouw en verliesverwerking.
 • Hoe jij jezelf beschermt tegen de gevoelens en emoties die je cliënten (en jezelf) meemaken.
 • Concreet protocol/stappenplan welke je toepast om kwaliteit van leven te verhogen (verminderen van angst, pijnklachten en rouwverwerking) d.m.v. hypnosetechnieken.

Doelstelling
Na deelname aan deze training kun je zelfstandig een hypnose sessie uitvoeren om rust te bevorderen om de kwaliteit van leven te verhogen bij een cliënt in de laatste levensfase.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die in contact zijn met mensen die ongeneeslijk of terminaal ziek zijn. Je hebt affiniteit met rustgevende, ontspannende oefeningen en/of natuurlijke behandelwijzen (complementaire geneeskunde of aanvullende geneeskunde).

Niveau en gewenste voorkennis
Van deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met de zorg voor mensen die ongeneeslijk of terminaal ziek zijn. Daarnaast wordt er een open mind en een actieve bijdrage verwacht aan de oefeningen.

Docente
De training Rust creëren met hypnosetechnieken in de laatste levensfase wordt door Diana Stassen gegeven. Diana studeerde HBO-V duaal, gezondheidswetenschappen (Public Health aan de University of Maastricht), hypnotherapie, is NLP-master en volgt de NLP trainersopleiding. Diana combineert complementaire/aanvullende geneeskunde met moderne coachtechnieken en de reguliere gezondheidszorg. Ze slaat hierin een brug tussen de verschillende werelden met een praktische kijk om meer rust en kwaliteit van leven te bieden in de laatste levensfase.

Studiebelasting en accreditatie
Je kunt deze training hypnotherapie bij terminale cliënten in het kwaliteitsregister V&V registreren (onder ODA-punten).

Duur van de bijeenkomst(en): 5 dagdelen

Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

 • Actieve deelname
 • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is, kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst.
De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Inbegrepen

 • Koffie/Thee/Water en 3x een uitgebreide lunch
 • Studiematerialen
 • Digitaal Zorgscholing certificaat

Praktische informatie
Prijs: € 497,31 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 15

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden