Terug naar je zoekresultaten

Rust creëren met hypnosetechnieken in de laatste levensfase

Deze training beslaat 5 dagdelen.

In deze training leer je hoe je als zorgverlener meer rust kunt bereiken bij mensen in het stervensproces, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Je leert te werken volgens een protocol waarin je ontspannende en hypnosetechnieken toepast die pijn en angst verminderen. Je ontvangt een concreet stappenplan dat je in de praktijk meteen toepast om het welbevinden van je cliënten te verhogen.

Je wilt een stap verder zetten in je dienstverlening om mensen in de laatste levensfase te ondersteunen. In deze training leer je een methodiek om meer rust en minder angst te creëren bij je cliënten op een natuurlijke en ontspannende wijze. De methodiek is krachtig en maakt een wezenlijk verschil in de beleving van de laatste levensfase voor de cliënten en diens dierbaren die afscheid moeten nemen. De doelstelling is om de kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verhogen en het lijden zoveel mogelijk te beperken, met behulp van hypnose technieken.

Inhoud
Tijdens deze cursus wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Hypnosetherapie, wat is dat precies? Hoe kun je dit toepassen?
 • De toepasbaarheid van hypnotherapie in de laatste levensfase om kwaliteit van leven te verhogen.
 • Hoe je ondersteunt om klachten te verminderen in de laatste levensfase.
 • Hoe je ondersteunt bij rouw en verliesverwerking.
 • Hoe jij jezelf beschermt tegen de gevoelens en emoties die je cliënten (en jezelf) meemaken.
 • Concreet protocol/stappenplan welke je toepast om kwaliteit van leven te verhogen (verminderen van angst, pijnklachten en rouwverwerking) d.m.v. hypnosetechnieken.

Doelstelling
Na deelname aan deze training kun je zelfstandig een hypnose sessie uitvoeren om rust te bevorderen om de kwaliteit van leven te verhogen bij een cliënt in de laatste levensfase.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor zorgverleners die in contact zijn met mensen die ongeneeslijk of terminaal ziek zijn. Je hebt affiniteit met rustgevende, ontspannende oefeningen en/of natuurlijke behandelwijzen (complementaire geneeskunde of aanvullende geneeskunde).

Niveau en gewenste voorkennis
Van deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met de zorg voor mensen die ongeneeslijk of terminaal ziek zijn. Daarnaast wordt er een open mind en een actieve bijdrage verwacht aan de oefeningen.

Docente
De training Rust creëren met hypnosetechnieken in de laatste levensfase wordt door Diana Stassen gegeven. Diana studeerde HBO-V duaal, gezondheidswetenschappen (Public Health aan de University of Maastricht), hypnotherapie, is NLP-master en volgt de NLP trainersopleiding. Diana combineert complementaire/aanvullende geneeskunde met moderne coachtechnieken en de reguliere gezondheidszorg. Ze slaat hierin een brug tussen de verschillende werelden met een praktische kijk om meer rust en kwaliteit van leven te bieden in de laatste levensfase.

Studiebelasting en accreditatie
Je kunt deze training hypnotherapie bij terminale cliënten in het kwaliteitsregister V&V registreren (onder ODA-punten).

Duur van de bijeenkomst(en): 5 dagdelen

Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

 • Actieve deelname
 • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is, kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst.
De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Inbegrepen

 • Koffie/Thee/Water en 3x een uitgebreide lunch
 • Studiematerialen
 • Digitaal Zorgscholing certificaat

Opslaan in je bladwijzers

Niveau en gewenste voorkennis

Wat wordt er behandeld

Doelstelling

Hoeveel tijd heb je nodig

PRIJS
Op aanvraag!
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Palliatieve zorg: Als (zelfstandig) zorgverlener krijg je te maken met mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Juist dan kan je heel veel betekenen voor de zorgvrager, en zijn of haar familie. Wil jij beter in kunnen spelen op de zorgbehoefte van mensen in de palliatieve fase of wil je hier beter mee om leren gaan? Een cursus palliatieve zorg helpt vrijwilligers in de palliatieve sector en zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden in deze vaak moeilijke laatste levensfase.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie