Terug naar je zoekresultaten

Ondernemende Vaardigheden voor Zorgprofessionals - Online

1 dagdeel online + online reflectiemoment ondernemen en marketing(1,5 uur)

De gezondheidszorg verandert in een snel tempo. Ook je rol als zorgprofessional verandert. Zo ben je niet alleen zorgverlener, maar ook expert en coach. Waar het kan doet de cliënt het zoveel mogelijk zelf, met hulp van zijn of haar omgeving. Zelf verantwoordelijk zijn voor je gezondheid wordt steeds belangrijker. En in plaats van ‘zorgen voor’ is het steeds meer ‘zorgen dat’. Dit betekent ook dat niet het protocol, maar de behoefte van de cliënt leidend is. Vanuit je eigen kracht en vakmanschap handelen. Goed luisteren naar de patiënt, doorvragen en kritisch kunnen zijn op je eigen handelen. Waar heeft de patiënt behoefte aan en wie of wat heb ik daarvoor nodig?

Dit alles vraagt om andere vaardigheden, met een mooi woord noemen we dit ondernemende vaardigheden. Proactief zijn, handelen vanuit persoonlijk leiderschap en goed kunnen communiceren. Vaardigheden die je ook helpen om grip en controle te houden op je eigen functie en loopbaan. Want hoe sta je nu in je werk? En hoe zie je dit de komende jaren voor je? In deze training leren we je wat deze ondernemende vaardigheden inhouden en hoe je hiermee in je kracht komt te staan.

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Zorgprofessionals uit alle sectoren, van cure tot care.

De training is geschikt voor zowel ZZP’ers in de zorg als zorgprofessionals die in dienst zijn bij een zorgorganisatie. Als ZZP’er ben je in feite ondernemer van je eigen bedrijf, hier zal in de training dan ook meer nadruk op liggen. Ben je in dienst binnen een organisatie? Dan ligt de focus op ondernemend gedrag op de werkvloer.

Niveau en gewenste voorkennis

 Geen specifieke vooropleiding nodig

Wat wordt er behandeld

De online training ‘Ondernemende vaardigheden voor zorgprofessionals’ heeft tot doel medewerkers die dicht bij de cliënt staan, te laten ervaren wat het betekent om een ondernemende zorgprofessional te zijn. Maar ook te leren hoe dit direct toe te passen in de praktijk. De opzet van de training is interactief, met als belangrijke vraag: hoe kan ik dit morgen in mijn werk toepassen?

Na een aantal weken volgt een online reflectiemoment met de deelnemers: is het gelukt om met het geleerde aan de slag te gaan in de praktijk? Waar liep je tegenaan?

De online training heeft een drietal pijlers:

 • Proactieve houding & zelf startend vermogen
 • Persoonlijk leiderschap & eigen regie
 • Gespreksvaardigheden

Doelstelling

Na de training:

 • heeft de professional inzicht in de ontwikkelingen in de zorg en de veranderende rol van de zorgprofessional hierin
 • heeft de professional inzicht in de eigenschappen, houding en vaardigheden die horen bij deze veranderende zorgprofessional
 • begrijpt de professional de urgentie en noodzaak van het ontwikkelingen van deze ondernemende eigenschappen
 • begrijpt de professional wat een proactieve houding en zelfstartend vermogen inhouden
 • begrijpt de professional wat persoonlijk leiderschap is en hoe eigen regie gevoerd kan worden
 • heeft de professional inzicht in cruciale gesprekstechnieken als doorvragen, luistervaardigheden en het stellen van de juiste vragen
 • heeft de professional een persoonlijk leerplan van bovenstaande leerdoelen en weet hij of zij hoe hiermee in de praktijk aan de slag te gaan.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
0 uur
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
 • Digitaal certificaat
 • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Ondernemen en marketing: Met een cursus ondernemerschap in de zorg verbeter je jouw vaardigheden om jouw zorginstelling te runnen. Je verdiept je in relevante wetgeving en leert meer over positioneren en het vergroten van de zichtbaarheid van jouw bedrijf. 
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie