Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering

Deze zeer praktische training bestaat uit 2 dagen.

Als zorgprofessional ben je een belangrijke schakel in het veranderingsproces waar cliënten en hun omgeving voor staan. Het effect van dat ene gesprek kan bepalend zijn voor de motivatie van mensen om dingen wel of niet te gaan doen. Maar hoe voer je dat gesprek? Hoe verminder je weerstand, hoe ga je om met angst en hoe geef je dat een plaatsje zodat je gesprekspartner weer verder kan? Lukt het om al pratend te komen tot een door jou gewenste actie die ook overeenstemt met de waarden en belangen van je gesprekspartner? Samen met hem ga je op ontdekkingstocht om te kijken wat mogelijk is. De juiste houding is daarbij van groot belang. In deze 2-daagse training laten we je zien wat jij hierin kunt doen in je rol als zorgprofessional en oefenen we dat ook.

 

 

 

Inhoud

Tijdens deze training wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:

  • Basis van communicatie.
  • Motiverende gespreksvoering.
  • Van contact naar verbinding.
  • Effect van jouw non- en verbale communicatie op de ander.
  • Motiveren en stimuleren van de ander.
Doelstelling

In deze training leren we je om contact te maken met je gesprekspartner en vanuit verbinding samen een oplossing te zoeken voor hetgeen dat er moet gebeuren. We kijken dan naar wat je zegt, hoe je het zegt en wat je daarbij uitstraalt en wat voor een effect dat heeft op je gesprekspartner. Je krijgt zicht op hoe je overkomt bij anderen en leert gericht gebruik te maken van je mogelijkheden. Je weet hoe je je lichaamshouding en stem goed in kunt zetten. Daarnaast weet je wat je moet zeggen en ook wat je vooral niet moet zeggen om met de ander in contact te komen en te blijven. Ook leren we je om op een positieve wijze met je eigen oordelen om te gaan zodat ze je niet in de weg zitten in je gesprek.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die zich verder willen ontwikkelen in het motiveren van anderen en samen beweging te bewerkstelligen.

Niveau en gewenste voorkennis

Van deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een mbo-diploma (niveau 4) hebben.

Docenten
De training motiverende gespreksvoering wordt gegeven door Petri Elemans en Ad van Heijst. Petri en Ad hebben beiden ruime ervaring als trainer/coach en delen graag hun opgedane kennis en praktijkervaring.

Studiebelasting en accreditatie
Deze zeer praktische training bestaat uit 2 gehele dagen met een periode van 1 maand tussen de eerste en tweede bijeenkomst.

Voorbereiding/ zelfstudie/huiswerk: Tussen de twee bijeenkomsten in is het de bedoeling dat de deelnemers veel gaan oefenen in de praktijk aan de hand van opdrachten.
Duur van de bijeenkomst(en): 2 hele dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. Totale studiebelasting 16 uur (12 uur contacturen en 4 uur praktijkopdrachten).

Voor deze cursus zijn nog geen accreditatiepunten aangevraagd. Bij voldoende belangstelling zal dat alsnog gedaan worden.

Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

  • Actieve deelname en 100% aanwezigheid
  • Je hebt aangetoond dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om met het geleerde aan de slag te gaan.

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst.
De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.

Inbegrepen

  • Gebruik van koffie/thee/water en lunch
  • Lesmaterialen
  • Digitaal Zorgscholing certificaat

Praktische informatie
Prijs: € 390,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 16

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden