Terug naar je zoekresultaten

Zelfreflectie: Sleutel voor persoonlijke groei

Leer te reflecteren en wordt een nog mooiere versie van jezelf.

De cursus ‘Zelfreflectie: Sleutel voor persoonlijke groei’ bestaat uit 2 dagen.

Gepland op:

  • 7 en 21 juni 2024 

Herken je dat je steeds tegen vergelijkbare problemen aanloopt en het gevoel dat je een beetje stilstaat in je persoonlijke ontwikkeling? Wanneer dat zo is, is het raadzaam om eens te kijken naar hoe je leert van wat je allemaal 'overkomt'. Blijkbaar ben je nog niet in staat om hetgeen dat je zou 'moeten leren', daadwerkelijk te leren. Als er niks verandert, blijf je steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. De cursus zelfreflectie helpt je om dat patroon te doorbreken en verder te komen.  

In deze cursus ga je gericht aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Je leert gericht en zo objectief mogelijk te kijken naar je eigen gedrag. Hierdoor kun je achterhalen wat je eventueel anders kan doen om verder te groeien. Het is vooral een praktische training waar je door oefeningen leert om zo zuiver mogelijk terug te kijken. Hierdoor herken je je eigen blinde vlekken en ziet wat gezien moet worden. Zo krijg je een ander beeld van je eigen handelen en kun je je eigen valkuilen beter ontwijken. Hierdoor wordt het bereiken van wat je wil een stuk eenvoudiger. 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Van deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een mbo-diploma (niveau 4) hebben. 

Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg die zichzelf (verder) willen ontwikkelen en meer uit zelfreflectie willen halen. 

Niveau en gewenste voorkennis

Niveau 4, 5, 6 en 7

Wat wordt er behandeld

In de training:

  • Leggen we je uit wat zelfreflectie nu precies is en laten je het belang ervaren van zelfreflectie voor persoonlijke groei. 
  • Ga je concreet aan de slag met ons praktisch reflectiemodel. Hiermee krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je op zoek naar jouw blinde vlekken. Deze komen veelal voor in situaties waar je qua ontwikkeling regelmatig in vast loopt.
  • Leer je vervolgens ook wat je zélf kunt doen om jouw blinde vlekken transparanter te maken. Hoe kleiner je vlekken zijn en hoe minder blinde vlekken je hebt, hoe succesvoller je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
  • Leer je op een systematische wijze te achterhalen wat je een volgende keer zélf anders zou kunnen doen, zodat je ook écht leert van je eigen ervaringen.

Doelstelling

Zelfreflectie is de sleutel voor persoonlijke groei. In onze cursus zelfreflectie ontdek je hoe je zelfreflectie toe kan passen en gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt handvatten om systematisch te achterhalen wat je nog kan leren. Zo werk je gericht aan je persoonlijke groei. Daarnaast geven we je ook handvatten om te ontdekken wat je anders zou kunnen doen. 

 

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
12 uur
Doorloop
2 dagen
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Koffie, Thee, Water en Lunch
  • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie