Interactieve training over tiltechnieken, transfers en bedrustgevaren. Leer veilig werken met tilliften en hulpmiddelen, en herken risico's bij langdurige bedrust.
Tijdens deze interactieve training krijg je theorie over tiltechnieken, maar je gaat ook praktisch aan de slag.
Je krijgt op eenvoudige manier uitgelegd wat je moet doen om transfers zowel voor jouw client als voor jezelf veilig te kunnen begeleiden.
Welke hulpmiddelen gebruik je? Hoe zet je deze op de juiste manier in?
Een ander belangrijk onderwerp dat tijdens deze training aan bod komt is 'bedrustgevaar'
Clienten die langere tijd minder mobiel zijn of voltijds in bed liggen lopen een verhoogd risico op complicaties als decubitus, obstipatie, smetten en nog meer...
Als je goed geinformeerd bent over de gevaren kun jij problemen die door bedrust ontstaan eerder signaleren, zodat tijdig ingegrepen kan worden.
Zorgorganisaties kunnen verschillend beleid hebben als het gaat om het werken met tilliften/begeleiden van transfers. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed bespreekt wat je vanuit het geldende beleid.
Opslaan in je bladwijzersVoor wie
Deze cursus is bedoeld voor niet zelfstandig bevoegde zorgverleners zoals, helpende zorg en welzijn, begeleiders in de gehandicaptenzorg/psychiatrie, onderwijspersoneel met een zorgtaak.
Zorgverleners die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn die functioneel zelfstandig bevoegd zijn, zoals verpleegkundigen en verzorgenden IG zijn ook welkom om aan te sluiten.
Niveau en gewenste voorkennis
Deze training is bedoeld voor iedereen transfers begeleid. Begeleiders, helpende, verzorgende en verpleegkundige niveau 2 t/m niveau 5.
Voorbereiding
We verwachten dat je jezelf voor de training verdiept in het onderwerp 'tiltechnieken'.
Je kunt je daarnaast voorbereiden door:
Wat wordt er behandeld
TIjdens deze training krijg je informatie over mobiliteitsklassen, bedrustgevaren, preventieve maatregelen
Daarnaast ga je oefenen met:
Doelstelling
Na het volgen van deze cursus kun jij:
Hoeveel tijd heb je nodig