Tweedaagse cursus over psychiatrische ziektebeelden en psychosociale problematiek voor zorgprofessionals, met focus op herkenning, omgang en agressiehantering.
In het dagelijks leven is er steeds meer aandacht voor de psychiatrie en psychosociale problemen. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kampt met psychische problemen.
In deze cursus staan we met elkaar stil bij een aantal psychiatrische stoornissen zoals een depressie, schizofrenie en de borderlinepersoonlijkheidsstoornis. Hoe kunnen wij als hulpverlener symptomen herkennen en hiermee omgaan? Wat doet dit met ons?
Opslaan in je bladwijzersVoor wie
Deze cursus is bedoeld voor alle beroepen die (mogelijk) te maken krijgen met mensen met een psychiatrische stoornis en/of agressie. Denk aan: verzorgenden, verpleegkundigen, sociaal werkers, ambtenaren en andere geïnteresseerden
Niveau en gewenste voorkennis
Niveau 3, 4, 5, 6 en 7
Wat wordt er behandeld
Deze cursus is ontwikkelt om jou als hulpverlener tools aan te bieden om te leren omgaan met mensen met een psychiatrische stoornis. Tijdens de cursus is er gelegenheid om met elkaar situaties te oefenen en stil te staan bij onze eigen weerstand met betrekking tot bepaalde ziektebeelden/gedragingen.
Tijdens deze cursus wordt er aandacht gegeven aan de volgende onderwerpen:
Doelstelling
Na deelname aan deze cursus:
Hoeveel tijd heb je nodig