Terug naar je zoekresultaten

Onbegrepen gedrag: kijken naar jezelf!

Leer aan de hand van een stappenplan onbegrepen gedrag te omarmen.

In deze praktische eendaagse training leer je concrete vaardigheden om in verschillende fases van de zorg een goed contact op te bouwen met mensen die lijden aan bijv. dementie. Je krijgt zicht op wat er in de interactie gebeurt tussen jou en de cliënt en wat je vooral wel en niet moet doen in dit contact.

In de praktijk horen we vaak dat zorgverleners moeite hebben om om te gaan met onbegrepen gedrag van mensen die bijv. lijden aan dementie. Je hebt al van alles geprobeerd om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen maar merkt geen verbetering in het contact. In deze training leer je je eigen gedrag en emoties bewust ervaren, onderzoeken en afstemmen, dit geeft ruimte en mogelijkheden voor nieuwe creativiteit. We gaan kijken naar interventies die meer bij de cliënt aansluiten. Denk hierbij aan omgangsvormen als bejegening, wijze van gebruik van de zintuigen, wijze van aanspreken, aankijken, aanraken etc.. Het doel is steeds om echt in contact te komen, het onbegrepen gedrag van de cliënt meer te begrijpen en van daaruit het eigen gedrag in wisselwerking af te stemmen op waar de cliënt op dat moment behoefte aan heeft.

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze training is voor professionals (verzorgenden, verpleegkundigen) die directe zorg verlenen aan cliënten en die bewust naar hun eigen aandeel in zowel de verbale als de de non-verbale communicatie willen kijken om zo meer af te kunnen stemmen bij onbegrepen gedrag.

Niveau en gewenste voorkennis

Niveau 3 en 4

Wat wordt er behandeld

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Hoe weet ik of er wel of geen contact is?
  • Hoe kan ik contact maken?
  • Hoe kom ik er achter wat de cliënt precies bedoelt?
  • Verbale versus non verbale communicatie, congruent gedrag.
  • Welk contract heb ik met de cliënt en zijn omgeving?

Het is vooral een praktische training. Korte theorie met veel oefeningen, reflectiemomenten en interactieve werkvormen. Aan de hand van een stappenplan bespreken we de verschillende fases van contact tot verbinding.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus heb je meer inzicht in je eigen gedrag en wat dat oproept bij de ander. Wat doe je precies? Zowel verbaal als non-verbaal en wat roept dat op bij de ander? Je leert om vanaf een afstand naar jezelf te kijken en te doen wat in een bepaalde situatie gewenst is. Het resultaat is dat je uiteindelijk beter contact kunt leggen met minder moeite. Hierdoor ontstaat meer begrip voor elkaar. Dit heeft weer tot gevolg dat het minder escaleert en dat je je minder snel overbelast gaat voelen.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
7 uur
Doorloop
1 dag
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Koffie, Thee, Water en Lunch
  • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie