Terug naar je zoekresultaten

Begeleide Intercollegiale toetsing Wijkverpleegkundigen (fysiek)

Leren van en verbeteren met elkaar | WKKGZ | Indiceren met behulp van het verpleegkundig proces | Verhogen van het vermogen om klinisch te redeneren

Deze intercollegiale toetsing voor wijkverpleegkundigen bestaat uit 3 Fysieke bijeenkomsten.

Zie onderstaand de data:

  • 7 september - 12 oktober - 9 november 2023
    Alle 3 de bijeenkomsten zijn van 09.00-11.30 uur.

Liever deze training Online volgen? Klik hier

 

“De verantwoordelijkheid van de wijkverpleegkundige is niet beperkt tot een enkel aspect zoals indiceren, maar omvat het gehele verpleegkundige zorgproces, dat de wijkverpleegkundige onderbouwd en transparant doorloopt. Vanaf 2015 heeft de wijkverpleegkundige zich hier (weer) in bekwaamd en de beroepsgroep ontwikkelt zich op dit gebied steeds verder door onderwijs en intercollegiaal toetsen”. (Expertisegebied wijkverpleegkundige)

De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht een zorgverlener daarnaast om minimaal 1 keer per jaar te reflecteren met beroepsgenoten. Zorgverzekeraars hebben deze voorwaarde daarom opgenomen in hun inkoopeisen. Het dient een overleg te zijn met knelpunten en/of leerpunten waarbij men van elkaar leert en waarvan een verslag wordt gemaakt. Intercollegiale toetsing is zo’n reflectie moment.

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor wijkverpleegkundigen 

Niveau en gewenste voorkennis

NIveau 5 en 6

Wat wordt er behandeld

Tijdens intercollegiale toetsing breng je een anamnese met een daarbij behorend zorgplan in. Met elkaar bekijken we of jouw zorgplan voldoet aan kwaliteitseisen en de geldende wet en regelgeving. Daarnaast worden meetinstrumenten en protocollen/procedures ingezet om de kwaliteit van het zorgplan op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Doelstelling

Na deelname heb je jouw handelen kritisch beschouwd vanuit (eigen en andermans) ervaringen en theoretische inzichten. Het doel van intercollegiaal toetsen is het vergroten van de kwaliteit van het (eigen) professioneel handelen; zowel jij als jouw cliënten profiteren hiervan.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
3 uur
Doorloop
1 dagdeel
Huiswerk
een anamnese met een daarbij behorend zorgplan
Voorbereiding
3
Accreditatie
Je kunt deze cursus in het Accreditatiepunten Kwaliteitsregister V&V registreren. Voor deze cursus krijg je 2 accreditatiepunten.
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Koffie, Thee en Water
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie