Begeleide intercollegiale toetsing voor wijkverpleegkundigen: professionele training gericht op kwaliteitsverbetering, reflectie en toetsing van zorgplannen met collega's
Als wijkverpleegkundige draag je verantwoordelijkheid voor het gehele verpleegkundige zorgproces. Dit betekent niet alleen indiceren, maar ook onderbouwde en transparante besluitvorming. Sinds 2015 is de wijkverpleegkundige zich hierin steeds verder aan het ontwikkelen.
De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht zorgverleners om minimaal één keer per jaar te reflecteren met collega’s. Dit is ook een eis van zorgverzekeraars. Intercollegiale toetsing is zo’n reflectiemoment waarbij je leert van en met elkaar, knelpunten bespreekt en een verslag opstelt.
Tijdens deze begeleide intercollegiale toetsing, bestaande uit een online kick-off en drie bijeenkomsten van 2,5 uur, ga je samen met collega’s en ervaren procesbegeleiders aan de slag met casuïstiek en kwaliteitsbewaking van zorgplannen.
Opslaan in je bladwijzersVoor wie
Wijkverpleegkundigen, die zich bezighouden met indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de thuisomgeving.
Niveau en gewenste voorkennis
De training is geschikt voor wijkverpleegkundigen die indicaties stellen binnen de Zorgverzekeringswet.
Wat wordt er behandeld
Tijdens de intercollegiale toetsing komen de volgende onderwerpen aan bod:
Doelstelling
Na deelname aan deze intercollegiale toetsing kun je:
Hoeveel tijd heb je nodig
Voorbereiding
Ongeveer 3,5 uur voorbereiding
Deze training is ook als incompany te boeken
direct een prijsindicatie