Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen

COVID-19/CORONAVIRUS:

  • Zorgscholing volgt het advies van RIVM. Wij volgen de ontwikkelingen en informeren cursisten zo snel mogelijk als het advies van het RIVM wijzigt of als er mutaties plaatsvinden. 
Inschrijving:
  • Kan ik mij direct inschrijven voor een training?
    Inschrijven kan alleen via www.zorgscholing.nl op de informatiepagina van iedere cursus staat een inschrijfknop. Jouw inschrijving is definitief als je de iDeal betaling hebt afgerond.
    In het geval van een overschrijving geldt het moment waarop het bedrag is bijgeschreven op de rekening van Zorgscholing. 
  • Wanneer is mijn inschrijving definitief?
    Jouw inschrijving is definitief als je de iDeal betaling hebt afgerond. In het geval van een overschrijving geldt het moment waarop het bedrag is bijgeschreven op de rekening van Zorgscholing. 
  • Gaat de cursus door? 
    Vrijwel al onze trainingen gaan door. Wij informeren je tijdig (tenzij er sprake is van overmacht).
    Als je geen tegenbericht ontvangt mag je er vanuit gaan dat de training door gaat. 
  • Ik heb geen KVK-nummer, kan ik me toch inschrijven?
    Ja, dat kan. Het invullen van een KVK-nummer is niet verplicht, je kunt dit veld gewoon overslaan.
  • Ik heb me ingeschreven en betaald maar wil of kan (bijvoorbeeld door een calamiteit, ziekte of werk) nu toch niet deelnemen. Wat nu?
    Zodra jouw inschrijving definitief is heb je 14 dagen bedenktijd. Deze bedenktijd geldt niet als jouw cursus binnen 4 weken begint of als het om een e-learning gaat.
    Als je gebruik wilt maken van de bedenktijd kun je ons mailen om jouw deelname te annuleren of te verzetten. Als je annuleert krijg je het betaalde inschrijfgeld terug.
    Als je na verstrijken van de bedenktijd om welke reden dan ook, niet deelneemt (of kunt deelnemen) aan een opleiding, cursus of workshop waarvoor je je hebt ingeschreven ontvang je het betaalde inschrijfgeld niet terug.
    Het is meestal ook niet mogelijk om, zonder extra kosten, een gemiste opleiding, cursus of workshop op een later tijdstip in te halen.
    Bij jouw aanmelding ben je akkoord gegaan met onze algemene voorwaarden, hierin staat omschreven welke regels wij hanteren tav uitschrijvingen. Onze algemene voorwaarden vind je hier.
  • BTW / Belasting
    Bewaar jouw factuur goed als je als zelfstandige werkt. De kosten voor een nascholing kun je opvoeren als bedrijfskosten. Vraag jouw boekhouder om advies.  
  • CRKBO
    Zorgscholing is een CRKBO gecertificeerde instelling

Nieuwsbrief:

  • Hebben jullie een nieuwsbrief?
    Jazeker, als jij onze nieuwsbrief wilt ontvangen kun je jezelf abonneren via deze link
    Onze nieuwsbrief wordt verzonden aan klanten en andere geinteresseerden.    
  • Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
    Onderaan de nieuwsbrief staat een link waarmee je je kunt afmelden. Als je hierop klikt ontvang je onze nieuwsbrief niet meer.  

Vragen over opleidingen:

  • Ik wil een opleiding tot verzorgende IG volgen, kan ik daarvoor bij Zorgscholing terecht?
    Zorgscholing verzorgt bij- en nascholingen. Bij Zorgscholing kun je geen opleiding tot helpende, verzorgende (IG) of verpleegkundige volgen. Neem contact op met een MBO- of HBO-opleiding bij jou in de buurt als je een diploma op MBO niveau 2 - 3 of 4 of HBO wilt halen.
  • Ik wil het diploma Helpende Plus /Helpende+ halen. Kan dat bij Zorgscholing?
    Er bestaat geen officieel diploma Helpende Plus er is dus ook geen vaste afspraak wanneer je jezelf Helpende Plus mag noemen. Als Helpende kun je bij Zorgscholing onder andere terecht voor een medicatiecursus.
    Vraag voor je je inschrijft voor een cursus aan jouw opdrachtgever of werkgever wat jij moet leren/bij moet scholen om meer handelingen te mogen uitvoeren. 
  • Ik wil een MBO diploma halen om Helpende of Verzorgende te worden. Kan dat bij Zorgscholing?
    Zorgscholing verzorgt bij- en nascholingen. Bij Zorgscholing kun je geen opleiding tot helpende, verzorgende (IG) of verpleegkundige volgen. Neem contact op met een MBO- of HBO-opleiding bij jou in de buurt als je een diploma op MBO niveau 2 - 3 of 4 of HBO wilt halen.
  • Accreditatiepunten
    Als je een geaccrediteerde cursus volgt verwerken wij of de docent de accreditatiepunten voor je in PE-online. Dit kunnen wij alleen doen als jij jouw inschrijfnummer van het kwaliteitsregister + evt jouw BIG-nummer aan ons door hebt gegeven. Dit kun je doen vanaf het moment van inschrijving tot uiterlijk 1 dag voor de datum waarop je de cursus gaat volgen. In de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt staan de gegevens die je hebt ingevuld. Correcties/aanvullingen kun je tot uiterlijk 1 dag voor de cursus naar ons mailen via: info@zorgscholing.nl
  • Ik sta sinds kort ingeschreven in het kwaliteitsregister, kun je accreditatiepunten toevoegen van cursussen die ik voor mijn inschrijving heb gevolgd?
    Dat is helaas niet mogelijk. De looptijd van het register begint op de dag dat je je hebt aangemeld en loopt door tot 5 jaar daarna. Wij kunnen geen accreditatiepunten toevoegen voor deelname aan cursussen die je voor de inschrijfdatum hebt gevolgd. Voor meer informatie of andere vragen kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met het accrediterende register, zij kunnen met je meekijken.   

Contact

  • Kan ik Zorgscholing bellen?
    Dat kan, maar wij vinden het prettiger als je ons mailt: info@zorgscholing.nl Door vooral via mail te communiceren kunnen wij onze personeelskosten laag houden. Zo kunnen we onze cursussen tegen een scherp tarief aan blijven bieden. 
  • Ik heb een vraag over een cursus van Zorgscholing
    We proberen alle informatie die jij nodig kunt hebben op onze website te vermelden. Mocht je desondanks toch contact met Zorgscholing willen hebben, neem dan bij voorkeur contact met ons op via mail: info@zorgscholing.nl Als wij jouw vraag op papier hebben kunnen wij deze direct door zetten naar degene die een antwoord kan geven op jouw vraag.

Certificaten/accreditatie

  • Certificaten
    Zorgscholing verstrekt digitale certificaten. Alle Zorgscholing certificaten zijn online te verifiëren door middel van een QR-code.
    Je kunt dit certificaat eventueel uitprinten. Digitale certificaten voor bijeenkomsten zien er uit zoals het voorbeeld op deze pagina. Certificaten voor e-learning hebben een andere vormgeving. Certificaten voor bijeenkomsten zijn te controleren door het scannen van de QR-code. Bij twijfel over de echtheid kun je ons bellen of mailen: info@zorgscholing.nl
  • Wanneer krijg ik mijn certificaat? 
    Meestal ontvang je jouw digitale certificaat binnen 5 dagen na de cursusdatum. 
    Jouw certificaat kan pas worden verstrekt als de docent door heeft gegeven welke deelnemers aanwezig zijn geweest. Docenten geven daarbij ook aan of welke stof/handelingen er op jouw certificaat mogen worden vermeldt.    
  • Fraude/nepcertificaten
    Het namaken van een certificaat (gebruik van naam/logo) is wettelijk verboden. In geval van certificaatfraude doen wij aangifte bij de politie en melding bij de inspectie.  
  • Accreditatiepunten 
    Accreditatiepunten worden door Zorgscholing of door de docent toegevoegd in PE-Online. Wij kunnen dit alleen doen als we over een inschrijfnummer van het kwaliteitsregister beschikken en (als je BIG-geregistreerd bent) een geldig BIG-registratienummer. In de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt staan de gegevens die je hebt ingevuld. Correcties/aanvullingen kun je tot uiterlijk 1 dag voor de cursus naar ons mailen via: info@zorgscholing.nl
    Accreditatiepunten zijn binnen 2 weken na deelname aan een cursus zichtbaar in PE-online.   
  • Ik weet niet of ik in het kwaliteitsregister van V&VN sta
    Als je niet weet of je ingeschreven bent kun je dit navragen via registers@venvn.nl, of bellen naar (030) 291 90 50. Het Kwaliteitsregister V&VN is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur. 
  • ODA-punten
    Voor sommige niet geaccrediteerde cursussen kun je ODA-punten bijschrijven in het kwaliteitsregister. Doorgaans kun je 1 punt per studiebelastingsuur toevoegen.
    ODA-punten kunnen alleen door de cursist zelf in PE-online worden toegevoegd. ODA staat voor Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten. 

Betaling/factuur:

  • Wanneer krijg ik de factuur?
    Jouw factuur wordt automatisch aangemaakt op het moment dat een inschrijving is afgerond. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de link waarmee je jouw factuur kunt downloaden. De bevestigingsmail wordt verzonden naar het emailadres van de ingeschreven cursist. Als je geen bevestigingsmail hebt gekregen is het raadzaam om in de map 'ongewenste mail' of 'spam' te kijken. Als je ook daarin geen mail aantreft kun je ons mailen. Vaak is de oorzaak snel duidelijk en de oplossing snel te realiseren. Het helpt als je in de mail schrijft over welke cursus en welke cursist het gaat.  
  • Belasting vrijstelling / BTW
    Zorgscholing is deels vrijgesteld van BTW. Wij zijn wettelijk verplicht om 21% BTW te berkenen over eventuele servicekosten. Deze staan vermeld op de factuur.  
    Als je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel kun je kosten voor na- of bijscholing vaak opvoeren als bedrijfskosten. Vraag jouw boekhouder om advies. 
  • Ik weet het KVK-nummer niet. Kan ik me toch al inschrijven?
    Ja, dat kan. Je kunt de bedrijfsgegevens later aan laten vullen.  Als je het KVK-nummer niet weet kun je het eenvoudig opzoeken via Google (zoek op: kvk bedrijfsnaam) Het invullen van het KVK-nummer is niet verplicht bij inschrijving. Als je het kvk nummer niet weet, maar wel een factuur op een bedrijfsnaam wilt hebben kun je het veld overslaan. Zodra je het nummer wel weet stuur je ons een mail met het nummer en de naam van de cursist. Met die gegevens kunnen wij het factuuradres voor je aanvullen.

Evaluatie kwaliteit: 

  • Hoe bewaakt Zorgscholing de kwaliteit?
    Alle cursussen en trainingen die door of m.m.v. Zorgscholing worden georganiseerd, worden geëvalueerd. We gebruiken de uitkomsten van evaluaties om onze kwaliteit op peil te houden. Waar nodig doen we aanpassingen om tot de gewenste kwaliteitsverbetering te komen. Uitkomsten van evaluaties worden geanonimiseerd met docenten gedeeld. Feedback van cursisten kan ook reden zijn om afscheid te nemen van docenten, locaties en onderwerpen.
  • Waar kan ik me melden als ik ontevreden ben?
    Wij vinden het vervelend als je iets als 'niet prettig' hebt ervaren. Wij stimuleren onze deelnemers hun ongenoegens altijd eerst te bespreken met de betrokken personen en brengen jullie indien nodig graag met elkaar in contact. Als jullie er samen niet uitkomen kun je dat kenbaar maken bij Zorgscholing, in onze klachtenregeling staat omschreven welke stappen je kunt zetten. Onze klachtenregeling vind je hier.

Privacy:

  • Wat gebeurt er als ik op mijn e-mailadres invul bij 'Ik heb interesse'?
    We informeren je automatisch over nieuwe cursusdata als je jouw e-mailadres achterlaat in het veld 'Ik heb interesse'. In iedere mail die je ontvangt staat een mogelijkheid om je af te melden van deze service. 
  • Met wie worden mijn gegevens gedeeld?
    Hoe wij met privacy omgaan staat omschreven in onze privacy verklaring. Je mag er vanuit gaan dat we alle gegevens die je via onze website invult met respect behandelen. We verstrekken alleen de hoogstnoodzakelijk gegevens aan andere partijen en doen dat alleen als het noodzakelijk is om de dienst te leveren die jij bij ons hebt afgenomen. Bijvoorbeeld; jouw naam, geboortedatum en geboorteplaats staan vermeld op de presentielijst die de docent ontvangt. Jouw BIG-nummer wordt alleen met de docent gecommuniceerd als deze de accreditatiepunten verwerkt. 

Voor docenten/trainers:

  • Kan ik mijn cursus of training aanbieden via Zorgscholing?
    Jazeker, als jij de kwaliteit kunt leveren die wij van onze docenten verlangen komen we heel graag met je in contact.
    Stuur een mail naar info@zorgscholing.nl. In de mail zet je jouw contactgegevens of je een gediplomeerd docent/trainer bent en wat jij toe zou willen voegen aan ons cursusaanbod.  
    Je mag ons ook bellen op telefoonnummer 085 5607302, dan geven we direct een antwoord op al jouw vragen.