Over Zorgscholing

Professioneel handelen is een kunst. Geen kunstje.

 

Ons doel
Een compleet, kwalitatief hoogstaand scholingsaanbod creëren voor instellingen, zzp-ers en andere professionals die onder de WKKGZ vallen. Dit kunnen zowel individuele zorgverleners (zzp-ers), (kleine) zorginstellingen, samenwerkingsverbanden als bedrijven zijn.  

Win-win-win
Wij hebben een passie voor goede zorg en willen deze naar een zo hoog mogelijk plan trekken. Door kritisch te zijn op kwaliteit en prijs en te handelen vanuit de belangen van de zorgprofessional kunnen wij goede zorgscholing ontwikkelen. Zo stellen wij zorgverleners in staat hun kwaliteit te verbeteren en zowel hun eigen positie als die van hun cliënt te verbeteren.
Onze trainers krijgen de mogelijkheid om op basis van actualiteit en trends nieuwe trainingen te ontwikkelen. Dit stelt hen in staat hun vermoedens te toetsen en om hun passie en kennis te delen met de grote groep professionals die gebruik maakt van ons cursusaanbod. 

Waarom?
Naast de factor ‘leuk’ en ‘inspirerend’ helpt het volgen van een cursus je om aan jouw verplichtingen te voldoen. Als professional ben je zelf verantwoordelijk voor het op peil houden van jouw kennis. Daar houdt het niet op, je kunt ook aansprakelijk worden gesteld als je verkeerd handelt door een gebrek aan actuele kennis. Groei in je werk, wij helpen je bij het verwerven van de kennis die je daarbij nodig hebt.
Onze cursisten geven aan dat het volgen van een cursus een aangename afwisseling van het dagelijks werk is. Vooral door mensen die vaak solistisch werken wordt uitwisseling van kennis en ervaring met ‘collega’s’ als zeer waardevol ervaren.

Prijs - kwaliteit
Ons doel is om jou zoveel mogelijk waar voor je geld te geven, zonder anderen daarmee te kort te doen. Daarom maken wij eerlijke prijsafspraken met onze trainers. We willen dat zij met een tevreden gevoel voor de groepen staan.
Ook hebben wij een vast netwerk met fijne cursuslocaties, de mogelijkheden en verwachtingen zijn over en weer duidelijk. We kunnen snel schakelen.

Hoe?
Onze grootste besparing halen we uit een stukje automatisering. Dit is ons ultieme middel om de 'overheadkosten' zo laag mogelijk te houden. Onze software geeft jou de mogelijkheid om zelf regie te voeren. Inschrijven en uitschrijven, dat regel je gewoon zelf op onze website. 

Natuurlijk krijg je een persoonlijk antwoord als er bijzonderheden zijn, maar het merendeel van de handelingen rondom jouw deelname zijn geautomatiseerd. Dat scheelt tijd en dat zie jij terug in onze cursusprijzen.  

Onze thema’s
Om ons aanbod overzichtelijk te houden hangen wij trainingen, cursussen en workshops onder een van deze 3 thema’s.  

 • Ondernemerschap:
  Wat kan, mag en waarom zou je het wel of niet moeten willen?
  Hoe zit het met verantwoordelijkheden, aansprakelijkheden en hoe regel je dingen goed voor jezelf en voor de cliënt?
  Trainingen onder deze categorie geven antwoord op vragen die je jezelf, als ondernemend zorgverlener of medewerker van een (kleine) zorginstelling zou moeten stellen.
  In deze trainingen worden meestal praktijksituaties/casusbesprekingen gebruikt om theorie en praktijk op begrijpelijke wijze bij elkaar te brengen.
  Vrijwel alle cursisten geven na deelname aan dat zij zeer bruikbare handvatten hebben gekregen. 
 • Technisch:
  Aanleren, herhalen, verbeteren van technische handelingen.
  Het herhalen en periodiek toetsten van vaardigheden is niet alleen een verplicht nummertje.
  We maken het verschil door je niet alleen te leren hoe je volgens protocol ‘een kunstje’ uit moet voeren. We leggen ook uit waarom het op een bepaalde manier moet. Door deze kennis en inzicht kun jij betere zorgverlenen en verklein je risico’s voor jouw cliënt en voor jezelf. Pas als je dat weet ben je bewust bekwaam en bevoegd.
 • Verdieping:
  Werken als hulpverlener kan zowel fysiek als mentaal belastend zijn. Daarom bieden we een breed scala aan verdiepende cursussen. Van time management en haptonomisch verantwoorde tiltechnieken tot mentale weerbaarheid, maar ook trainingen die je helpen om te gaan met moeilijke situaties, stress of ongewenst gedrag.
  Het is belangrijk dat je weet wie je bent, wat jouw waarden en normen zijn en welk effect jouw gedrag heeft op de ander en hoe je dat kunt beïnvloeden.
  Al onze verdiepingstrainingen zijn gericht op duurzame inzetbaarheid en zullen je sterker in jouw werk maken.
  Maak je werk fijner door op tijd in jezelf te investeren. Niemand is erbij gebaat als jij voortijdig uitvalt...       

Steeds beter worden - PDCA
Om iedereen scherp te houden en aan te blijven sluiten bij de actualiteit worden onze docenten, de inhoud van onze trainingen en de locaties na iedere trainingsdag geëvalueerd door cursisten. Onze lat ligt hoog, we brengen continu verbetering aan en vervangen trainingen als deze niet meer aansluiten op de behoeften van onze cursisten.

Veilig en gecertificeerd
Zorgscholing heeft de audit van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs glansrijk doorstaan en is geregistreerd bij het CRKBO. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Geregistreerde instellingen mogen hun cursussen en trainingen vrijgesteld van BTW aanbieden.  
Het datacenter waar wij onze gegevens opslaan en de ontwikkelaars die onze software ontwikkelen delen onze waarden mbt kwaliteit. Beiden zijn NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg), ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 27001 (informatiebeveiliging) gecertificeerd.  

Bekijk hier welke cursussen de komende tijd ingepland staan of laat ons weten dat je interesse hebt in een van de vele andere cursussen die we kunnen verzorgen.  

Alle trainingen die we aanbieden zijn ook incompany te organiseren.   

Mis je iets in ons aanbod of beschik jij over (nieuwe) informatie die relevant is voor jouw beroepsgroep? Help ons dan door contact op te nemen.