Ouderenzorg:

Scholing ouderenzorg voor goede geriatrische zorg

Werk jij als (zelfstandig) zorgprofessional met ouderen, dan vraagt dat soms om specifieke kennis en vaardigheden. Wil jij meer weten over dementie en hoe je om moet gaan met dementerende ouderen? Of zoek je handvatten om het gesprek over het levenseinde te voeren en de juiste ondersteuning te kunnen bieden in de laatste levensfase? Volg dan een scholing ouderenzorg. Daar worden thema’s als dementie, stervens- en rouwbegeleiding verder uitgelicht.

Waarom is bijscholen slim?

Dementerende ouderen die apathisch in een stoel zitten, continu roepen of schreeuwen, of onrustig en zelfs agressief gedrag vertonen. Het komt vaker voor dan je denkt. Voldoende basiskennis zorgt ervoor dat je als zorgprofessional weet hoe je hiermee moet omgaan. Door meer inzicht te krijgen in de belevingswereld en het gedrag van deze ouderen voorkom je onveilige situaties, een onheuse bejegening of hardhandige aanpak.

De voordelen van bijscholing ouderenzorg

Kies jij voor bijscholing ouderenzorg, dan verdiep jij je in de speciale zorg voor (dementerende) ouderen. Je krijgt inzicht in dementie. Je leert om te gaan met het sterven van oudere cliënten. Je leert niet alleen ouderen in hun laatste levensfase te begeleiden, maar ook na het overlijden steun te bieden aan de nabestaanden. Zorg voor deze mensen confronteert je ook met jezelf, met vragen over je eigen leven. Tijdens een cursus krijg je inzicht in alle processen rondom verlies, sterven en rouw, waardoor je beter kunt inspelen op wat mensen in hun laatste fase nodig hebben.

Deze onderwerpen worden behandeld:

  • Dementie bij ouderen
  • Palliatieve zorg bij dementie
  • Rouwproces bij nabestaanden
  • Stervensbegeleiding van ouderen
  • Wat betekenen sterven en rouw voor jou als zorgverlener?

 Meer weten over bijscholing ouderenzorg bij jou in de buurt?

 

OVERZICHT VAN CURSUSSEN OUDERENZORG

3 studiepunten
€ 50,00
Interactieve training dementie Eerstvolgende datum:
03 feb 2022 - 13:00 - 16:00

1 studiepunt
€ 0,00
Vegro academie
Geldigheid Onbeperkt