Terug naar je zoekresultaten

Online cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd

Vrijwilligers werven wordt steeds moeilijker. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? En wat kun je doen om toch succesvol nieuwe vrijwilligers te werven? Dat leer je in deze cursus.

Daarnaast ga je in de cursus ook echt aan de slag met het werven van nieuwe vrijwilligers.

 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

De cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met het werven van vrijwilligers en graag wil leren hoe je in deze lastige tijd toch aan nieuwe vrijwilligers komt. Enige voorkennis is niet noodzakelijk.

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke vooropleiding nodig

Wat wordt er behandeld

In deze cursus leer je hoe het komt dat je steeds moelijker aan nieuwe vrijwilligers komt en wat je er tegen kunt doen. De cursus bestaat uit 10 modules waarin je het volgende leert:

Module 1 Wat is er aan de hand en wat kun jij doen?
In deze module leer je hoe het komt dat je steeds lastiger aan nieuwe vrijwilligers komt. De concurrentie is namelijk moordend en daarnaast zijn de wensen en behoeften van vrijwilligers veranderd. We onderzoeken in deze module wat de huidige vrijwilliger wel wilt en hoe je hier op in kunt spelen zodat je toch aan nieuwe vrijwilligers komt.

Module 2 Reflecteren maar
Hier gaan we eens even kritisch kijken naar alle taken waar je nieuwe vrijwilligers voor nodig hebt. Samen bepalen we welke taken prioriteit krijgen en kies je er één uit waar je in deze cursus vrijwilligers voor gaat zoeken.

Module 3 Naar welke vrijwilliger ben je op zoek?
Het is belangrijk om te weten naar welke vrijwilliger je op zoek bent. Dit komt onder andere omdat vrijwilligers zich persoonlijk aangesproken willen voelen in een wervingsboodschap maar ook omdat je zo zorgt voor een goede match. In deze module helpen we je te bepalen naar welke vrijwilliger je op zoek bent en leer je hoe je een profielschets opstelt. En natuurlijk ga je ook zelf een profielschets opstellen en krijg je daar feedback op. 

Module 4 Wervingskanalen
Waar vind je nieuwe vrijwilligers? En welke kanalen zijn geschikt om jouw ideale vrijwilliger te vinden? Dat leer je in deze module. Als praktijkopdracht ga je een aantal kanalen kiezen waarop je tijdens deze cursus zelf vrijwilligers gaat werven.

Module 5 Hoe zet je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt?
Het is belangrijk dat je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt zet. Want zo val je op bij potentiële vrijwilligers. En zo zorg je ervoor dat ze kiezen om bij jouw organisatie aan de slag gaan en niet bij die van de concurrent. Daarom leren we je in deze module hoe je dit het beste aanpakt. Samen bepalen we wat het is dat jouw organisatie uniek maakt en hoe je andere mensen binnen jouw organisatie inzet als ambassadeurs.

Module 6 Een pakkende wervingsboodschap maken
Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap (vacature) te maken. We leren je wat hierin mogelijk is. Van een geschreven tekst tot aan een video. Ook delen we inspirerende praktijkvoorbeelden van collega organisaties. Tot slot ga je in deze module zelf een wervingsboodschap opstellen en krijg je hier feedback op.

Module 7 Verspreiden maar
Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap te verspreiden. We geven je in deze module een aantal tips waarmee je dit op de juiste manier doet en waardoor je ervoor zorgt dat potentiële vrijwilligers jouw vacature vinden.

Module 8 Het selecteren en inwerken van de nieuwe vrijwilligers
Als bonus leer je in deze cursus ook hoe je een goede selectieprocedure voert en nieuwe vrijwilligers inwerkt. Zo zorg je voor een goede start wanneer je straks nieuwe vrijwilligers hebt gevonden.

Module 9 Vrijwilligers behouden
Als tweede bonus leer je in deze module wat je kunt doen om de vrijwilligers die je al hebt en de vrijwilligers die je straks werft ook echt te behouden. Zo creëer je een vast team aan vrijwilligers waar je altijd op kunt bouwen.

Module 10 Hoe nu verder?
Tot slot kijken we nog even naar de toekomst. In deze module geven we je een aantal tips mee waarmee je ook in de toekomst succesvol nieuwe vrijwilligers blijft werven.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus weet je hoe je in deze lastige tijd toch nieuwe vrijwilligers werft en staat jouw wervingscampagne live.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
0 uur
PRIJS
€ 395,00 (vrijgesteld van BTW)
DOCENT(EN)
Deze cursus wordt gegeven door Suzanne de Baere.
Inbegrepen
  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijkheid voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunten
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Dit is een e-learning en je kan je direct inschrijven via de knop hierboven.
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.