E-learning | Mondzorg

E-learning mondzorg voor mantelzorger en zorgprofessionals

De inhoud is gebaseerd op de laatste versie van de Vilans protocollen. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn vanuit de protocollen.

Inhoud

Deze module gaat in op de anatomie, aandoeningen, risicofactoren en de handeling en techniek van een goede mondzorg. Het biedt jou als zorgverlener handvatten om cliënten te helpen de mond gezond te houden.

De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.

Inhoud
 • anatomie
 • aandoeningen en gevolgen
 • risicofactoren
 • handeling en techniek van een goede mondzorg
Doelstelling
 • De deelnemer is op de hoogte van de anatomie en fysiologie van de mond;
 • De deelnemer kent de verschillende aandoeningen die voor kunnen komen in de mond en kan de gevolgen van deze aandoeningen benoemen;
 • De deelnemer kan de risicofactoren bij mondzorg benoemen;
 • De deelnemers weet hoe hij of zij optimale mondzorg kan uitvoeren bij de cliënt.

Doelgroep:
Alle zorgverleners en mantelzorgers

Niveau en gewenste voorkennis

Er is geen verdere voorkennis of voorbereiding vereist.

Aanbieder van de e-learning:
Deze module is ontwikkeld door Zorg voor leren, een organisatie die sinds 2014 bijscholingen verzorgt aan zorgverleners. Dit doen zij in kleine groepen in een informele sfeer en met een team van gespecialiseerde trainers. 

Studiebelasting en accreditatie:
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Hou gemiddeld rekening met een studieduur van 1 uur.
Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je 1 accreditatiepunt.
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen met een score van minimaal 80% ontvang je een digitaal certificaat.

Let op:
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk. 

Inbegrepen:

 • Aanmaken account in digitale leeromgeving
 • De module blijft vanaf het moment van inloggen 2 jaar voor jou toegankelijk
 • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
 • Een digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult. 

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt?
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 2 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorg voor Leren. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 9,99 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!

ADL

ADL is de afkorting voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. 
Onder ADL vallen de handelingen die iemand minimaal moet verrichten om zelfstandig te kunnen blijven leven en maatschappelijk te functioneren. 
Het gaat om functioneren op basaal niveau daarom spreken we bij ADL ook wel van basisverrichtingen. 

 
Toon cursussen in de categorie ADL