Terug naar je zoekresultaten

E-learning Basistraining vrijwilligersmanagement

In deze e-learning leer je hoe je kunt leidinggeven aan vrijwilligers en hoe je een goede basis legt voor het werken met vrijwilligers binnen jouw organisatie.

Leuk dat je meer wilt weten over de online basistraining vrijwilligersmanagement! Bij ons kun je als zorgprofessionals of als vrijwilligerscoördinator werkzaam in de zorg en welzijnssector deze training, die je naar het volgende niveau brengt, volgen. In deze training leer je hoe je kunt leidinggeven aan vrijwilligers en hoe je een goede basis legt voor het werken met vrijwilligers binnen jouw organisatie. Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals: nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren, het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid en een vrijwilligerscontract opstellen. Wat je precies leert in deze training, kun je verderop nog eens nalezen.

Waarschijnlijk ervaar je een tekort aan tijd voor het inwerken, begeleiden en behouden van je vrijwilligers, waardoor vrijwilligers soms aan hun lot worden overgelaten, onderling niet goed samenwerken of er veel verloop is. Of wellicht ervaar je moeilijkheden met nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren of heb je het gevoel dat je momenteel nog niet genoeg kennis en vaardigheden bezit om vrijwilligers op de juiste wijze te begeleiden. Je bent niet alleen! Er zijn veel vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals die dit ervaren.

Hoe mooi zou het zijn als je straks één team vormt met jouw vrijwilligers en als je leert hoe je als vrijwilligerscoördinator in zo min mogelijk tijd het beste kunt leidinggeven aan vrijwilligers, vrijwilligers motiveren en hen zelfstandig kunt leren functioneren? En daarnaast ook nog eens jouw kennis en vaardigheden versterkt worden waardoor je straks met meer plezier en minder zorgen je werk kunt uitvoeren? Door het volgen van de online basistraining vrijwilligersmanagement kan je dit bereiken!

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze training is geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren die korter dan een jaar werkzaam zijn in de zorg en welzijnssector en voor zorgprofessionals die met vrijwilligers werken. De training is ook geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren die meer dan een jaar werkervaring hebben en die graag hun kennis willen opfrissen over het opstellen van een vrijwilligersbeleid, nieuwe vrijwilligers werven, een vrijwilligerscontract opstellen, vrijwilligers motiveren, over huidige trends en ontwikkelingen en daarnaast nieuwe vaardigheden willen leren over het leidinggeven aan vrijwilligers.

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke vooropleiding nodig

Wat wordt er behandeld

In deze e-learning leer je:

 • Waarom de inzet van vrijwilligers en het goed begeleiden van vrijwilliger zo belangrijk is, en hoe je jouw collega’s de waarde van vrijwilligers kunt laten inzien;
 • Wat vrijwilligersmanagement inhoudt en wat jouw rol als vrijwilligerscoördinator hierin is;
 • Wat de motivatie is van vrijwilligers om vrijwilligerswerk te doen;
 • Hoe je een vrijwilligersbeleid ontwikkeld;
 • Hoe nieuwe vrijwilligers werven en vasthouden in zijn werk gaat;
 • Hoe vrijwilligers motiveren werkt en hoe je omgaat met weerstand;
 • Een goed en sterk vrijwilligerscontract opstellen. Je krijgt ook een voorbeeld van een goed vrijwilligerscontract te zien, die je kunt gebruiken als template zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen vrijwilligerscontract opstellen;
 • Welke verzekeringen nodig zijn voor vrijwilligers;
 • Hoe een (gratis) VOG aanvragen werkt en wat het belang hiervan is;
 • Wat het teamvormingsproces inhoudt, waarom het belangrijk is om dit te weten en wat jij als vrijwilligerscoördinator per fase kunt doen om de vrijwilligers goed te begeleiden;
 • Hoe je vrijwilligers zelfstandiger laat werken;
 • Wat de leiderschapsstijl coachend leidinggeven inhoudt en hoe je het toepast;
 • Hoe je een goede balans creëert in het werken met vrijwilligers en het uitvoeren van je andere werkzaamheden;
 • Meer over huidige trends en ontwikkelingen en hoe je deze kunt toepassen binnen jouw organisatie en hoe je jouw vrijwilligersbeleid kunt aanpassen aan de hand van deze trends en ontwikkelingen;
 • Hoe je zorgt voor een goede afsluiting in het werken met vrijwilligers.

Doelstelling

Na deelname aan deze training beschik je over de kennis en vaardigheden om op de juiste wijze te kunnen leidinggeven aan vrijwilligers, vrijwilligers te kunnen motiveren en vrijwilligers zelfstandig te laten functioneren.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
0 uur
PRIJS
€ 395,00 (vrijgesteld van BTW)
DOCENT(EN)
Deze cursus wordt gegeven door Suzanne de Baere.
Inbegrepen
 • Aanmaken account in digitale leeromgeving
 • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
 • De mogelijkheid voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
 • Digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunten
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Dit is een e-learning en je kan je direct inschrijven via de knop hierboven.
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.