Over:

Susan Steinmeijer

Susan Steinmeijer

Susan wist als kind al dat zij fysiotherapeut wilde worden. Tijdens haar studie fysiotherapie ervaarde zij dat veel fysieke klachten een arbeid gerelateerde oorzaak hebben. Het werd een persoonlijke uitdaging en passie om deze klachten te voorkomen en op te lossen. De opleiding bedrijfsfysiotherapie was een logische vervolgstap na afronding van de opleiding tot fysiotherapie.  

Susanne werkte tot 2015 als bedrijfs- en fysiotherapeut in een eerste lijn fysiotherapiepraktijk, in die tijd heeft zij zich doorontwikkeld op het gebied van fysieke belasting, ergonomie en arbozorg.

In de loop van de jaren is Susanne steeds meer trainingen ‘Fysieke belasting in de zorg’ gaan geven en gaan ervaren wat de toegevoegde waarde van haptonomisch werken is. 
Sinds de oprichting van Adfysiek heeft Susanne haar haptonomische vaardigheden verder ontwikkeld door de opleiding tot haptonomisch professional te volgen en nauw samen te werken met TRANSFERS beLICHT (tot oktober 2020). Inmiddels is zij gespecialiseerd in haptonomische verplaatsingstechnieken. 

Daarnaast verzorgt zij als PDL docent ook PDL trainingen. 

Susanne wordt door haar omgeving getypeerd als enthousiast, nuchter, sportief, gedreven en oplossingsgericht. Haar kernwaarden zijn: respectvol, persoonlijk en gelijkwaardig.

Werkwijze
Adfysiek, adviseert organisaties en zorgverleners in het voorkomen van fysieke overbelasting. Tijdens de interventie wordt ingegaan op de persoonlijke knelpunten. Door het ‘specifiek plan van aanpak’ leren zorgverleners zelf te beoordelen of een handeling fysiek veilig is en wat er nodig in om deze fysiek veilig te maken. Alles met als doel fysieke overbelasting te voorkomen. Dit wordt gedaan op een toegankelijke en praktische wijze voor zorgmedewerkers, medewerkers in het bedrijfsleven, vrijwilligers en mantelzorgers. 

Susan Steinmeijer

CURSUSSEN VAN SUSAN STEINMEIJER