Over:

Katrien Klomp

Betrokken | Energiek | Resultaatgericht

Katrien Klomp

Katrien Klomp is mijn naam. Ik ben opgegroeid in een Brabants dorp. Aandacht voor mensen was voor mij vanzelfsprekend. Mijn moeder zei: “Dan ga je toch de zorg in.” Begonnen als verpleegkundige daarna 22 jaar gewerkt als operatieassistent.

Communicatie en gedrag van mensen trok mijn aandacht. Wat gebeurde er met mij, waar had ik invloed op?
Sinds 2018 richt ik me op Mindset Coaching | Training. Wat gebeurt er in ons brein, wat is de invloed van onze Mindset!

Vanuit een Brabants dorp ben ik naar de stad gegaan. Werkend en studerend als verpleegkundige trok de operatiekamer mijn aandacht. Tijdens de opleiding kwam mijn innerlijke criticus "stemmen in mijn hoofd" steeds meer in beeld. Ik had daar last van. Mijn belemmerende overtuigingen werden steeds groter gemaakt door mijzelf. Vanuit de Brabantse opvoeding was mijn aanname: "Doe maar zoals het hoort, werk maar door!" Mijn stemmen in mijn hoofd vertelde me ook steeds meer: "Let op, wat zullen die anderen daar wel niet van denken?" De ander was in mijn ogen altijd beter.

Tijdens mijn moederschap wilde ik het allemaal goed doen, vooral hard werken! Vrouw, moeder, operatieassistent, zus, vriendin, dochter en alle taken die daarbij horen. O ja, één iemand vergat ik..... MEZELF!
Ik heb geleerd hoe ik bewust mijn negatieve stemmen in mijn hoofd herken. Mijn opvoeding vanuit de Brabantse cultuur heb ik in beeld gebracht, wat maakt dat mijn gedrag en reactie zo ineens opkomt?
De nare ervaringen vanuit mijn jeugd zijn geen emotionele belemmeringen meer. Waar heb ik invloed op, waar heb ik geen invloed op?
Veel bewuster met mijn lijf om gaan. Door bewust te voelen wat mijn negatieve emoties zijn en daar direct op reageren om mijn lijf rust te bieden. Meditatie en Ademhaling zijn voor mij de dagelijkse rust momenten. Als midden veertiger is dit het resultaat voor mij. Ik heb mezelf écht verandert!

Zij gingen je voor:
ZorgdesQ Workshop  1,5 uur:
De deelnemers gaven aan dat bewustwording de rode draad is! De invloed van jezelf en de betekenis van je communicatie. De afwisseling van theorie en praktisch geeft hen een duidelijk beeld. De tijd vliegt om! De Ademhaling | Meditatie is de kunst van het creëren van rustmomenten! 

Operatieassistenten Radboudumc Nijmegen  Workshop 1 uur:
Inspirerende les! Waar zijn wij zelf verantwoordelijk voor?
De Bewustwording, Verwachting en niet te vergeten de Focus. De theorie wordt met praktische voorbeelden aangevuld, heel herkenbaar! 

Zorgscholing.nl Training 4 uur:
De Bewustwording, met fijne afwisseling tussen theorie en praktijk om zo geconcentreerd door te kunnen gaan.
Het inspiratieboekje “Why your Mindset is your most powerful tool” ontvangen.
De afsluiting met een heerlijke ademhaling | meditatie oefening een aantal mensen konden gebruik maken van een VR bril tijdens de meditatie.
Cijfer workshop: 8

Katrien Klomp

CURSUSSEN VAN KATRIEN KLOMP