Over:

Katinka Rutjens

Katinka Rutjens

Katinka is een gedreven en deskundige docent die graag de cursisten uitdaagt om verder te kijken dan … en die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te treden zonder het respect voor de geldende richtlijnen te verliezen. Les krijgen op een relaxte manier en expertise gaan hand in hand. Ze noemt zichzelf ‘oedeem- en compressofiel’. 

Ik ben in 1990 afgestudeerd als verpleegkundige en sinds 2006 werkzaam bij een fabrikant van compressiehulpmiddelen vanwaar ik me heb gespecialiseerd in compressie, compressiehulpmiddelen en oedeem. Ik ben zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van verschillende compressiehulpmiddelen binnen de industrie (waaronder klittenbandzwachtels). 
Daarnaast heb ik ook nog de gelegenheid gehad om vele zorgprofessionals te helpen en begeleiden in complexe patiënten vraagstukken waardoor ik me erg gezegend voel en kan zeggen dat beide zijdes van de medaille mij niet onbekend zijn. Het ‘pleegbloed’ blijft toch door je bloedvaten stromen. 

In 2014 heb ik de Varodem Academy opgericht en hebben we de afgelopen jaren aan meer dan 1000 mensen lesgegeven. 

In 2015 ben ik afgestudeerd in Groot Brittannië als evidence based FG-MLD therapeut en trainer. Sinds 5 jaar leid ik Nederlandse huid- en fysiotherapeuten op tot ‘Fill’- en ‘Flush’ FG-MLD therapeut.

Door mee te schrijven aan de inhoud van verschillende opleidingen en cursussen voor compressietherapeuten en te participeren in verschillende onderzoeken op het gebied van oedeem is mijn kennis steeds up-to-date. 

Door kennis en vaardigheden in dit specialisatiegebied met passie, flair en gedrevenheid door te geven hoop ik dat er nóg betere patiëntenzorg gegeven kan worden.

 

 

Katinka Rutjens

CURSUSSEN VAN KATINKA RUTJENS

3
3 accreditatie punten
€ 60,00
Webinar | Opfriscursus flebologie (veneuze- of vaatproblematiek) Eerstvolgende datum:
29 jun 2023 - 18:00 - 21:00

3
3 accreditatie punten
€ 60,00
Webinar Basis Lymfologie Eerstvolgende datum:
04 jul 2023 - 18:00 - 21:00

3
3 accreditatie punten
€ 60,00
Webinar | Opfriscursus flebologie (veneuze- of vaatproblematiek) Eerstvolgende datum:
10 okt 2023 - 18:00 - 21:00