Over:

Katinka Rutjens

Katinka Rutjens

Ik ben in 1990 afgestudeerd als verpleegkundige en sinds 2006 werkzaam bij een fabrikant van compressiehulpmiddelen vanwaar ik me heb gespecialiseerd in compressie, compressiehulpmiddelen en oedeem. Ik ben zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van verschillende compressiehulpmiddelen binnen de industrie (waaronder klittenbandzwachtels).

Daarnaast heb ik ook nog de gelegenheid gehad om vele zorgprofessionals te helpen en begeleiden in complexe patiënten vraagstukken waardoor ik me erg gezegend voel en kan zeggen dat beide zijdes van de medaille mij niet onbekend zijn. Het ‘pleegbloed’ blijft toch door je bloedvaten stromen.

Tussen 2014 en 2022 heb ik bij de Varodem Academy aan meer dan 1000 mensen lesgegeven.
In 2015 ben ik afgestudeerd in Groot Brittannië als evidence based FG-MLD therapeut en trainer. Sinds 5 jaar leid ik Nederlandse huid- en fysiotherapeuten op tot ‘Fill’- en ‘Flush’ FG-MLD therapeut.

Door mee te schrijven aan de inhoud van verschillende opleidingen en cursussen voor compressietherapeuten en te participeren in verschillende onderzoeken op het gebied van oedeem is mijn kennis steeds up-to-date.
Door kennis en vaardigheden in dit specialisatiegebied met passie, flair en gedrevenheid door te geven hoop ik dat er nóg betere patiëntenzorg gegeven kan worden.

Sinds 2022 ben ik volledig zelfstandig en run ik School of Skills. Dit bedrijf biedt bij- en nascholingen voor zorgprofessionals op het gebied van oedeem en compressie en oedeem gerelateerde ziektebeelden.
Ik neem deel aan de nieuwe richtlijn ontwikkeling ‘Compressietechnieken aan de onderste extremiteiten in de wijkverpleging’


CURSUSSEN VAN KATINKA RUTJENS

Herkennen, onderkennen en de juiste interventie toepassen bij disfunctioneren van het veneuze stelsel / flebologische aandoeningen.

Eerstvolgende datum
19 jun 2024 - 14:00 - 17:00
Alle data
Locatie
Beschikbaarheid
12 plaatsen over
Prijs
€ 60,00
Duur
1 dagdeel
Geldigheid
Onbeperkt

Deze korte digitale scholing is voor iedereen die wil worden bijgepraat over de anatomie en fysiologie van de basisprincipes van het lymfestelsel.

Eerstvolgende datum
05 sep 2024 - 18:00 - 21:00
Alle data
Locatie
Beschikbaarheid
10 plaatsen over
Prijs
€ 60,00
Duur
1 dagdeel
Geldigheid
Onbeperkt