Dementie:

Cursus dementie voor goede psychogeriatrische zorg

Omgaan met mensen met dementie vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Hoe herken je dementie en hoe ga je om met verwardheid en soms agressief gedrag? Als (zelfstandig) zorgverlener krijg ook jij te maken met mensen met dementie. Wil jij meer inzicht in het ziektebeeld van dementie of wil je leren mensen met dementie op de juiste manier te begeleiden? Een cursus over dementie helpt zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden.

Wat maakt zorgen voor dementerende anders?

Dementie is de verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Dementie is ingrijpend en de zorg voor dementerenden vraagt veel tijd en energie. Dementie gaat vaak gepaard met gedragsveranderingen, denk aan onrust, zoekend gedrag, desoriëntatie en angst. Om hiermee om te gaan is het belangrijk dat je begrijpt wat er in de belevingswereld van de dementerende omgaat. Hoe hij zich voelt en wat hem onzeker maakt.

De voordelen van een workshop dementie

Tijdens een cursus dementie, verdiep jij je in de speciale zorg voor dementerenden. Je krijgt meer grip op dementie en op de situatie en je leert hoe je door een persoonsgerichte houding mensen met dementie het beste kunt begeleiden.

Dit leer je:

  • Kennis van dementie: hoe werkt ons geheugen en wat gebeurt er bij dementie?
  • Hoe herken ik dementie:  welke vormen en verschijnselen van dementie zijn er?
  • Hoe kan ik het gedrag van de persoon met dementie zelf beïnvloeden?
  • Hoe voorkom ik onwenselijk gedrag of buig ik onbegrepen gedrag om?

 Meer weten over een scholing dementie bij jou in de buurt?

OVERZICHT VAN CURSUSSEN DEMENTIE

3 studiepunten
€ 99,00
WEBO Training en advies
Geldigheid Onbeperkt