Zelfreflectie: Sleutel voor persoonlijke groei

Leer te reflecteren en wordt een nog mooiere versie van jezelf.

De cursus ‘Zelfreflectie: Sleutel voor persoonlijke groei’ bestaat uit 2 dagen.

Gepland op:

 • 10 en 11 november 2022

Herken je dat je steeds tegen vergelijkbare problemen aanloopt en het gevoel dat je een beetje stilstaat in je persoonlijke ontwikkeling? Wanneer dat zo is, is het raadzaam om eens te kijken naar hoe je leert van wat je allemaal 'overkomt'. Blijkbaar ben je nog niet in staat om hetgeen dat je zou 'moeten leren', daadwerkelijk te leren. Als er niks verandert, blijf je steeds in hetzelfde cirkeltje ronddraaien. De cursus zelfreflectie helpt je om dat patroon te doorbreken en verder te komen.  

In deze cursus ga je gericht aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Je leert gericht en zo objectief mogelijk te kijken naar je eigen gedrag. Hierdoor kun je achterhalen wat je eventueel anders kan doen om verder te groeien. Het is vooral een praktische training waar je door oefeningen leert om zo zuiver mogelijk terug te kijken. Hierdoor herken je je eigen blinde vlekken en ziet wat gezien moet worden. Zo krijg je een ander beeld van je eigen handelen en kun je je eigen valkuilen beter ontwijken. Hierdoor wordt het bereiken van wat je wil een stuk eenvoudiger. 

Inhoud

In de training:

 • Leggen we je uit wat zelfreflectie nu precies is en laten je het belang ervaren van zelfreflectie voor persoonlijke groei. 
 • Ga je concreet aan de slag met ons praktisch reflectiemodel. Hiermee krijg je inzicht in je eigen patronen en kun je op zoek naar jouw blinde vlekken. Deze komen veelal voor in situaties waar je qua ontwikkeling regelmatig in vast loopt.
 • Leer je vervolgens ook wat je zélf kunt doen om jouw blinde vlekken transparanter te maken. Hoe kleiner je vlekken zijn en hoe minder blinde vlekken je hebt, hoe succesvoller je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.
 • Leer je op een systematische wijze te achterhalen wat je een volgende keer zélf anders zou kunnen doen, zodat je ook écht leert van je eigen ervaringen.
Doelstelling

Zelfreflectie is de sleutel voor persoonlijke groei. In onze cursus zelfreflectie ontdek je hoe je zelfreflectie toe kan passen en gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt handvatten om systematisch te achterhalen wat je nog kan leren. Zo werk je gericht aan je persoonlijke groei. Daarnaast geven we je ook handvatten om te ontdekken wat je anders zou kunnen doen. 

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg die zichzelf (verder) willen ontwikkelen en meer uit zelfreflectie willen halen. 

Niveau en gewenste voorkennis

Van deelnemers wordt verwacht dat zij minimaal een mbo-diploma (niveau 4) hebben. 

Docenten 
Deze cursus wordt gegeven door Petri Elemans en Ad van Heijst. Petri en Ad hebben beiden ruime ervaring als trainer/coach en vinden het fijn om hun opgedane kennis en praktijkervaring door te geven.

Studiebelasting en accreditatie
Voorbereiding/zelfstudie/huiswerk: Voorafgaande aan de cursusdagen krijgen de cursisten een vraag/opdracht waar ze ongeveer een uur mee bezig zijn.

Duur van de bijeenkomst(en): 2 hele dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. 6 effectieve uren les per dag en een uur voorbereiding.

Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan deze voorwaarden:

 • Actieve deelname
 • Succesvol afronden van de aangeboden e-learning (toets) 
 • 100% aanwezigheid

Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat. Het certificaat heeft geen uiterste geldigheidsdatum. Je bepaalt zelf hoe je aantoonbaar bekwaam blijft.

Inbegrepen

 • Koffie/Thee/Water en lunch 
 • Studiemateriaal 
 • Digitaal Zorgscholing certificaat

Praktische informatie
Prijs: € 525,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 14

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden