Terug naar je zoekresultaten

Verzorgende IG (BBL) verkort traject

Help je graag anderen en ligt jouw hart bij de zorg? Of wil je eindelijk de overstap maken naar de zorg? Dan is de opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 iets voor jou.

Help je graag anderen en ligt jouw hart bij de zorg? Of wil je eindelijk de overstap maken naar de zorg? Dan is de opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 iets voor jou. In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om goede zorg en ondersteuning te bieden aan een zorgvrager. In welke branche deze zorgvrager zich bevindt? Dat bepaal jij zelf, je kan met deze opleiding namelijk in verschillende branches aan de slag. Wat spreekt jou meer aan? Een verzorgingshuis of thuiszorg? Kraamzorg? Gehandicaptenzorg? Of toch de geestelijke gezondheidszorg?

Reserveer kosteloos jouw plek.
Als je je aanmeld doe je een vooraanmelding. In juni 2024 starten de aanmeldingen. Kandidaten die vóór 1 juni 2024 hebben gereserveerd krijgen voorrang en worden door het Sofia College benaderd om zich aan te melden. 
Tarief voor deelname is 6500,- vrijgesteld van BTW. 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor:

  • Helpenden 2 

Niveau en gewenste voorkennis

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een MBO-niveau 2, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Wat wordt er behandeld

Tijdens deze opleiding Verzorgende IG word je op verschillende manieren begeleid. Dat begint al vanaf het eerste moment. Zo wordt er vooraf aan de opleiding telefonisch contact met je opgenomen, waarbij de belangrijkste informatie aan bod komt. Denk hierbij aan de geschiktheid van je werkplek of stage en de keuzedelen die je kunt volgen.

Tijdens je opleiding heb je contact met een studiebegeleider. Voor je werkplekleren of stage heb je contact met een BPV-begeleider vanuit het Sofia College en een leermeester vanuit het stagebedrijf. Dit is vaak een leidinggevende of ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten uit te voeren. Hoe je werkplekleren/stage, begeleiding en examinering verder werken ontdek je ook tijdens het begeleidingsprogramma wat je tijdens je opleiding volgt.

Doelstelling

Deze praktijkgerichte opleiding MBO Verzorgende IG (VIG) niveau 3 is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten die een erkend MBO-diploma willen behalen. We weten hoe het is om volwassenen op te leiden. Het zwaartepunt van al onze opleidingen ligt op werkplekleren. Je leert dus door opdrachten uit te voeren tijdens je werk. Tijdens de onderwijsmodules leer je ook van je collega's, net zoals jij professionals die een stapje verder willen.

Naast je werkplekleren of stage volg je modules in de vorm van klassikale bijeenkomsten. Deze modules worden verzorgd door docenten die zelf in het vakgebied werkzaam zijn, ze maken gebruik van veel voorbeelden. Daardoor krijg je een heldere uitleg en voorbeelden die je echt in de praktijk tegen kunt komen. Tijdens de hele opleiding krijg je toegang tot SofiTel, de digitale leeromgeving van het Sofia College, waarin je alle informatie over je opleiding vindt.

Zo ziet een week van de opleiding Verzorgende-IG eruit:

Deelnemende medewerkers leren het vak van verzorgende vooral in de praktijk. De theorie die ze leren tijdens de lesdag kunnen ze direct toepassen in de praktijk. Zo leren ze snel en goed.

1 lesdag per week

2 praktijkdagen

1 zelfstudiedag

Over de lesdagen 
Gedurende de opleiding Verzorgende-IG voor volwassenen gaan deelnemers 1 dag per week de schoolbanken in voor theorielessen en vaardigheidstrainingen. Zo vergroten zij kennis op het gebied van anatomie en fysiologie, oefenen ze luister- en gesprekstechnieken en trainen ze verpleegtechnische handelingen. Alle lessen, instructies en workshops sluiten aan bij de beroepsexamens.

Over de praktijkdagen
Deelnemers draaien minimaal 2 dagen per week BPV-uren bij de zorgorganisatie waar ze al werkzaam zijn. Dit moet bij een erkend leerbedrijf zijn. Studenten passen de theorie direct toe en doen meteen al veel ervaring op als VIG’er.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
8 uur
Doorloop
Tussen de 15 en 18 maanden (52 weken - 2080 uren).
Huiswerk
Ja
Data
09 september 2024 - 09:30 - 17:00 uur
Next
Rijswijk
Locatie(s)
Sofia College de Bruyn Kopsstraat 15 - 1e verdieping
2288 EC Rijswijk (Zuid-Holland)
PRIJS
€ 6.500,00 (vrijgesteld van BTW)
DOCENT(EN)
Trainer Sofia College
Deze cursus wordt gegeven door Sofia College. Wij zijn Sofia College . Bij ons vind je diverse bijscholingen, cursussen en trainingen in de regio Haaglanden.
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Voorwaarden
Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming om de gegevens die noodzakelijk zijn voor de verwerking van jouw inschrijving en (indien van toepassing) de verwerking van accreditatiepunten aan de trainer te verstrekken. De gegevens die we delen zijn; naam, emailadres, telefoonnummer, BIG-nummer & registratienummer kwaliteitsregister. Als niet aan alle voorwaarden voldaan is kan de deelnemer een certificaat ontvangen met een aangepaste tekst. De input van de docent is leidend bij het al dan niet verstrekken van een certificaat.
Voorinschijving:

De opleiding start 9 september 2024 bij voldoende aanmeldingen. Kandidaten die vóór 1 juni 2024 hebben gereserveerd krijgen voorrang.

Categorie
Ouderenzorg: Meer weten over specifieke zorgvragen bij (dementerende) ouderen? Volg een scholing ouderenzorg.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

09 september 2024 - 09:30 - 17:00 uur
12 beschikbaar
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie