Terug naar je zoekresultaten

Stervensgoed - Level 2

Online bijeenkomst (via ZOOM) | Je bent klaar voor een serieuze verdieping om op een waardevolle en betekenisvolle manier te ondersteunen bij levenseinde.

De Online training Stervensgoed level 2 duurt 6 maanden en is gepland op de onderstaande data:

27 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 8 juli, 2 september, 23 september, 7 oktober, 14 oktober, 4 november, 18 november en 2 december 2021.

Tijden zijn elke dag van 14.00 tot 16.30 uur.

 

Je voelt je geroepen om te helpen bij het stervensproces. Je bent persoonlijk betrokken (geweest) bij een levenseinde van je dierbare of je werkt met mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Je bent het meest geïnteresseerd in de mens achter de ziekte. Hoe kun je van dienst zijn? Je bent klaar voor een serieuze verdieping om op een waardevolle en betekenisvolle manier te ondersteunen bij levenseinde. Misschien droom je zelfs wel van je eigen praktijk om met jouw ervaring en kennis anderen te ondersteunen!

Je helpt graag anderen, je loopt niet weg als het moeilijk wordt. Het daagt je juist uit om steviger te staan, óók bij een levenseinde. Je voelt je geroepen om dit werk te doen.
Stervensgoed level 2 geeft praktische handen en voeten aan het begeleiden rondom het stervensproces.
De training is gemaakt om het gat tussen de (strikte) medische zorg en de praktijk te dichten. Het brengt diepgang in persoonlijke ontwikkeling en geeft praktische technieken om te ondersteunen bij een levenseinde en bij rouw & verlieservaringen.
De opleiding gaat over wie JIJ bent en wat het met JOU doet, met deze zelfkennis kun je de ander waardevol ondersteunen en starten met je eigen praktijk in stervensbegeleiding.

Herken je dit?

 • Iedereen komt te overlijden in dit leven. Hier is nauwelijks aandacht voor in onze hedendaagse maatschappij. Je vindt dit frustrerend, want hierdoor is gebrek aan troost en aan goede ondersteuning bij levenseinde. Mensen die sterven lijden onnodig door mentale, emotionele of fysieke klachten. Familieleden zijn onvoldoende gesteund in het afscheid en rouwproces. Je wilt hier iets aan doen. Je wilt ondersteunen, maar weet niet hoe je dit het beste aanpakt. Hoe kun je pijn en lijden van anderen verzachten in je werk als stervensbegeleider?
 • Familieleden zijn boos of maken ruzie rondom een sterfbed. Er is irritatie en frustratie, alles wat je juist, nu niet wilt. De situatie is complex. Je staat er tussen in en je weet niet wat je moet doen. Je voelt je machteloos. Hoe ga je dit aanpakken?
 • Je weet zeker dat je iets met deze 'roeping' moet. Je hebt aanleg om te werken met mensen die het moeilijk hebben. Maar je hebt geen helderheid hoe je dit idee om zet in de realiteit. Je droomt stiekem van een eigen praktijk, maar worstelt met de uitvoering hiervan. Je zou zoveel mensen kunnen helpen maar je loopt vast. Je weet niet waar je moet beginnen.
 • Er heerst chaos en onrust aan het sterfbed, de familie is in paniek. Je wilt iets doen, maar wat? Je staat machteloos toe te kijken bij een naderend levenseinde, terwijl je van betekenis wilt zijn. Je baalt dat je geen concrete handvatten hebt als er onrust en verdriet heerst.

Hier loop je tegen aan
Je wilt zo veel méér. Ondersteunen in de laatste levensfase op een menselijke en warme manier. Op je eigen manier! Je bent op zoek naar hoe je dat het beste kunt aanpakken. Je twijfelt omdat je onzeker bent of je wel iets bij te dragen hebt in dit heftige stuk van het leven. Sta je wel sterk genoeg in je schoenen? Heb je genoeg vaardigheden? Je droomt van een eigen praktijk als levenseinde begeleider, maar weet niet waar je moet beginnen. Hoe ga je aan cliënten komen?

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je met warmte en op menselijke manier ondersteunt tijdens het stervensproces zodat je troost geeft aan mensen die het nodig hebben.
 • Je hulp bij een stervensbed en de familie waardevol is, omdat je het verschil maakt en harmonie brengt.
 • Je precies weet hoe je mensen kunt helpen met je eigen praktijk.
 • Je concrete handvatten en technieken beheerst, die je toepast voor een betekenisvolle ondersteuning zodat mensen rust ervaren.

Na het volgen van dit traject
Ben je niet alleen als levenseinde begeleider gegroeid, maar ook als mens. Je hebt diepgang in je (vrijwilligers) werk, mantelzorg taken en in je privéleven gebracht.
Je beheerst concrete vaardigheden die rust, comfort brengen en lijden verlichten.
Je bent in staat je eigen praktijk te openen en cliënten te werven die je ondersteunt rondom de laatste levensfase.

De training Stervensgoed level 2 duurt 6 maanden.

Prijs: Normaal € 2995,- 
Pilotgroep: mei 2021 €1495 of 4 termijnen van € 398,- 
Neem contact met ons op als je in 4 termijnen wilt betalen. 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Voor diegene die aan de slag willen als stervensbegeleider/ levenseinde begeleider/ end of life doula.

Niveau en gewenste voorkennis

Geen specifieke vooropleiding nodig

Wat wordt er behandeld

De opleiding bestaat uit: 

 • 12 modules
 • een Facebookgroep
 • Schrijfopdrachten
 • 3 persoonlijke coaching sessies

BONUS 1: 6 Bijzondere online trainingen o.a. cliëntenwerving als stervensbegeleider, verdriet, t.w.v. 6 X € 97,-
BONUS 2: drie maanden online zelfzorg training t.w.v. € 97,-

De 12 modules van Stervensgoed level 2:

 1. Werken als stervensbegeleider/ end-of life doula of levenseinde begeleider.
 2. Communicatie, zingevingsvraag stukken
 3. Spiritualiteit, wat gebeurt er na een overlijden?
 4. Ziekteprocessen, ziekteverloop, vaak voorkomende complicaties en vaak gebruikte medicatie
 5. Vier elementen bij het stervensproces
 6. Toepassen van aromatherapie
 7. Toepassen van meditatie, visualisatie en hypnose technieken
 8. Toepassen van Soothing touch, ademwerk en andere technieken die rust brengen
 9. Rouw en verliesverwerking
 10. Zelfzorg
 11. Rituelen en oude tradities
 12. Je eigen praktijk (starten) in stervensbegeleiding. Hoe nu verder?

Persoonlijke coaching sessies 3 keer
Iedereen loopt vroeg of laat in het leven tegen belemmeringen of blokkades op. Omdat je vervelende zaken in je jeugd, werk of privé hebt meegemaakt en die je (onbewust) niet kunt plaatsen of kunt loslaten. De ene persoon kan moeilijk aanwezig zijn bij (heftig) lijden, de ander slaapt slecht of een ander voelt zich ongemakkelijk om een slecht nieuws gesprek te starten als mensen boos reageren. Misschien wil je wel praktische ondersteuning om je praktijk op te starten of advies hoe je cliënten werft. Er zijn talloze voorbeelden waar je tegen aan kunt lopen en die je veel energie kosten en frustratie opleveren. In de persoonlijke sessies gaan we aan de slag voor jouw wenselijke verandering.

Doelstelling

 • Bewustzijn en vertrouwdheid met het stervensproces verdiepen
 • Optimale communicatie bevorderen
 • Technieken eigen maken die ondersteunen tijdens het stervensproces voor rust, kalmte en pijnvermindering
 • Structuur en houvast bieden in de laatste levensfase
 • Verdieping persoonlijke groei en inzichten rondom dood en sterven
 • Intervisie en deskundigheid bevorderen rondom sterven
 • Beroepsmatig inzetten van jouw vaardigheden

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
3 uur
Doorloop
1 dagdeel
Accreditatie
Voor deze cursus krijg je 40 accreditatiepunten.
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
 • Digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunten
 • Studiematerialen
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Palliatieve zorg: Als (zelfstandig) zorgverlener krijg je te maken met mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Juist dan kan je heel veel betekenen voor de zorgvrager, en zijn of haar familie. Wil jij beter in kunnen spelen op de zorgbehoefte van mensen in de palliatieve fase of wil je hier beter mee om leren gaan? Een cursus palliatieve zorg helpt vrijwilligers in de palliatieve sector en zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden in deze vaak moeilijke laatste levensfase.
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie