Online cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd

Vrijwilligers werven wordt steeds moeilijker. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? En wat kun je doen om toch succesvol nieuwe vrijwilligers te werven? Dat leer je in deze cursus.

Daarnaast ga je in de cursus ook echt aan de slag met het werven van nieuwe vrijwilligers.

 

Inhoud

In deze cursus leer je hoe het komt dat je steeds moelijker aan nieuwe vrijwilligers komt en wat je er tegen kunt doen. De cursus bestaat uit 10 modules waarin je het volgende leert:

Module 1 Wat is er aan de hand en wat kun jij doen?
In deze module leer je hoe het komt dat je steeds lastiger aan nieuwe vrijwilligers komt. De concurrentie is namelijk moordend en daarnaast zijn de wensen en behoeften van vrijwilligers veranderd. We onderzoeken in deze module wat de huidige vrijwilliger wel wilt en hoe je hier op in kunt spelen zodat je toch aan nieuwe vrijwilligers komt.

Module 2 Reflecteren maar
Hier gaan we eens even kritisch kijken naar alle taken waar je nieuwe vrijwilligers voor nodig hebt. Samen bepalen we welke taken prioriteit krijgen en kies je er één uit waar je in deze cursus vrijwilligers voor gaat zoeken.

Module 3 Naar welke vrijwilliger ben je op zoek?
Het is belangrijk om te weten naar welke vrijwilliger je op zoek bent. Dit komt onder andere omdat vrijwilligers zich persoonlijk aangesproken willen voelen in een wervingsboodschap maar ook omdat je zo zorgt voor een goede match. In deze module helpen we je te bepalen naar welke vrijwilliger je op zoek bent en leer je hoe je een profielschets opstelt. En natuurlijk ga je ook zelf een profielschets opstellen en krijg je daar feedback op. 

Module 4 Wervingskanalen
Waar vind je nieuwe vrijwilligers? En welke kanalen zijn geschikt om jouw ideale vrijwilliger te vinden? Dat leer je in deze module. Als praktijkopdracht ga je een aantal kanalen kiezen waarop je tijdens deze cursus zelf vrijwilligers gaat werven.

Module 5 Hoe zet je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt?
Het is belangrijk dat je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt zet. Want zo val je op bij potentiële vrijwilligers. En zo zorg je ervoor dat ze kiezen om bij jouw organisatie aan de slag gaan en niet bij die van de concurrent. Daarom leren we je in deze module hoe je dit het beste aanpakt. Samen bepalen we wat het is dat jouw organisatie uniek maakt en hoe je andere mensen binnen jouw organisatie inzet als ambassadeurs.

Module 6 Een pakkende wervingsboodschap maken
Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap (vacature) te maken. We leren je wat hierin mogelijk is. Van een geschreven tekst tot aan een video. Ook delen we inspirerende praktijkvoorbeelden van collega organisaties. Tot slot ga je in deze module zelf een wervingsboodschap opstellen en krijg je hier feedback op.

Module 7 Verspreiden maar
Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap te verspreiden. We geven je in deze module een aantal tips waarmee je dit op de juiste manier doet en waardoor je ervoor zorgt dat potentiële vrijwilligers jouw vacature vinden.

Module 8 Het selecteren en inwerken van de nieuwe vrijwilligers
Als bonus leer je in deze cursus ook hoe je een goede selectieprocedure voert en nieuwe vrijwilligers inwerkt. Zo zorg je voor een goede start wanneer je straks nieuwe vrijwilligers hebt gevonden.

Module 9 Vrijwilligers behouden
Als tweede bonus leer je in deze module wat je kunt doen om de vrijwilligers die je al hebt en de vrijwilligers die je straks werft ook echt te behouden. Zo creëer je een vast team aan vrijwilligers waar je altijd op kunt bouwen.

Module 10 Hoe nu verder?
Tot slot kijken we nog even naar de toekomst. In deze module geven we je een aantal tips mee waarmee je ook in de toekomst succesvol nieuwe vrijwilligers blijft werven.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus weet je hoe je in deze lastige tijd toch nieuwe vrijwilligers werft en staat jouw wervingscampagne live.

Doelgroep
De cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met het werven van vrijwilligers en graag wil leren hoe je in deze lastige tijd toch aan nieuwe vrijwilligers komt. Enige voorkennis is niet noodzakelijk.

Niveau en gewenste voorkennis

Er is geen speciale vooropleiding of kennis nodig om deze cursus te doorlopen.

Docent
De training wordt verzorgd door Suzanne de  Baere.

Studiebelasting en accreditatie
De cursus wordt gegeven in een online omgeving, wat je in staat stelt te leren waar je maar wilt en wanneer het jou uitkomt. In dit geval dus geen reistijd, reiskosten en hele cursusdag op een datum die voor jou eigenlijk niet uitkomt. In totaal ben je ongeveer 13 uur kwijt aan de cursus, maar je kunt deze uren helemaal zelf inplannen. Na inschrijving ontvang je binnen 1 werkdag toegang tot de online leeromgeving en heb je vervolgens één jaar de tijd om deze cursus af te ronden. Zo heb je voldoende tijd om de lesstof te doorlopen.

Door het doorlopen van de modules leer je alle benodigde kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden leer je toe te passen in de praktijk door het maken en uitvoeren van opdrachten, waar je feedback op krijgt. Door het maken van de opdrachten ga je ook meteen in de praktijk aan de slag met het werven van vrijwilligers.

Ook krijg je nuttige praktijkvoorbeelden en kun je vragen stellen in de online leeromgeving, zodat de cursus persoonlijk kan worden afgestemd op jouw wensen en behoeften en je persoonlijke leerdoelen behaald worden.

Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvang je een online certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.

Inbegrepen
Je krijgt 1 jaar toegang tot de online cursus. Verder ontvang je gedurende de training per e-mail persoonlijke feedback op de gemaakte opdrachten. Tot slot kun je tussendoor per mail al je vragen stellen.
Praktische informatie
Prijs: € 477,95 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 8

Schrijf je in voor deze cursus!