Module (met voorleesfunctie) over het aanbrengen en verwijderen van een condoomkatheter, ook wel uritip. Doelgroep: Helpende +, Verzorgende IG, Verpleegkundige, mantelzorgers. Accreditatie: 1 punt.
De inhoud is gebaseerd op de laatste versies van protocollen en richtlijnen. Onze e-learning wordt continu aangepast als er wijzigingen zijn.
Een condoomkatheter, ook wel uritip genoemd is een externe katheter voor mannen met ongewenst urineverlies. Het wordt als een condoom om de penis geschoven. Aan het uiteinde zit een slangetje met een opvangzakje. Het opvangzakje wordt aan het been bevestigd en kan in het toilet worden geleegd.
Het voordeel van een condoomkatheter boven een katheter die via de urethra in de blaas wordt ingebracht, is dat de kans op een blaasontsteking veel kleiner is.
Er zijn verschillende soorten condoomkatheters en in deze module behandelen we het aanbrengen en verwijderen van de condoomkatheter (uritip).
In de verdiepende informatie (wordt niet afgetoetst) verwijzen we nog naar 2 andere condoomkatheters:
Onderwerpen:
De module bevat een theorietoets. Om de module succesvol af te ronden dien je de theorietoets te behalen met een minimale score van 80%. Je kan een toets 1 keer maken en vervolgens 2 keer herkansen. Daarna is er altijd even contact om te kijken of er iets speelt als extreme faalangst of dyslexie. In dat geval kunnen we kijken naar een passende oplossing. Is dat niet het geval zetten we de toets nog een keer voor je open.
Doelgroep:
Helpenden +, Verzorgenden IG, Verpleegkundigen, Mantelzorgers
Er is geen verdere voorkennis of voorbereiding vereist.
Aanbieder van de e-learning:
Deze module is ontwikkeld door Zorg voor leren, een organisatie die sinds 2014 bijscholingen verzorgt aan zorgverleners. Dit doen zij in kleine groepen in een informele sfeer en met een team van gespecialiseerde trainers.
Studiebelasting en accreditatie:
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. Hou gemiddeld rekening met een studieduur van 1 uur.
Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&VN. Voor deze module krijg je 1 accreditatiepunt.
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen met een score van minimaal 80% ontvang je een digitaal certificaat.
Let op:
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.
Inbegrepen:
Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen
Wat gebeurt er als je je aanmeldt?
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.
Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorg voor Leren. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.