BHV:

BHV cursus: veilig werken in de zorg

Werk je in de zorg als zzp’er of bij een kleine organisatie? Dan is een ander helpen voor jou vanzelfsprekend. Maar wie zorgt er eigenlijk voor jou en eventuele collega’s als er iets misgaat? Waarschijnlijk de bedrijfshulpverlener (bhv’er), want die weet precies wat er moet gebeuren in een noodgeval. Een goede bhv cursus vooraf en tussendoor bijscholen met een bhv training zijn daarin onmisbaar.

Hoe kun je bhv regelen (en bhv’er worden)?
Jouw opdrachtgever of werkgever is verantwoordelijk voor bedrijfshulpverlening bij brand, ontruiming of een ongeval. Er moet overal en 24/7 een bhv’er op de werkvloer aanwezig zijn, maar in de zorg regel je dat niet zomaar. Je helpt dus jezelf, collega’s, cliënten én je opdrachtgever of werkgever door zelf bhv’er te worden. Dat kan gewoon met een bhv cursus. En met een periodieke bhv training houd je je kennis op peil.

Wat zijn de taken van een bhv’er?

  • Direct helpen bij ongevallen op de werkvloer (EHBO en AED).
  • Brand blussen en/of hulpdiensten inschakelen.
  • Alarm slaan en mensen evacueren bij noodgevallen.
  • Eventueel ingrijpen bij agressie op de werkvloer.
  • Helpen bij storingen of andere onvoorziene situaties.

Waarom is een bhv training of cursus belangrijk?
Met een bhv cursus ben je officieel bhv’er binnen je zorgorganisatie (of voor je opdrachtgever, als je zzp’er bent). Daarmee maak je voor veel mensen het verschil als er nood is. Verder is het slim om deze cursus periodiek te herhalen, zodat je scherp blijft. Volg daarom om de zoveel tijd een bhv training om je kennis up-to-date te houden.

Meer weten over een cursus bhv bij jou in de buurt? Bekijk ons aanbod.