Terug naar je zoekresultaten

De rol van verzorgenden en verpleegkundigen binnen het verpleegkundig proces (Online)

Deze cursus bestaat uit 3 Online bijeenkomsten.

Zie onderstaand de data:

 • 5 juni 2023 (van 14.00- 17.00 uur), de data voor de 2e en 3e bijeenkomst worden in overleg met de deelnemers gepland

In deze cursus van 3 dagdelen, waarin de specifieke rol van verzorgenden en verpleegkundigen binnen het verpleegkundig proces centraal staat, leer je meer over het verpleegkundig proces en hoe jij daar met jouw kennis en ervaring invulling aan kunt geven.

Het opstellen van een zorgplan is de verantwoordelijkheid van een wijkverpleegkundige (samen met de client), maar jij moet vervolgens aan de slag met dat zorgplan en de client.

Hoe doe je dat én hoe zorg je dat de samenwerking met de wijkverpleegkundige, collega’s en andere disciplines daarbij optimaal verloopt? 

Met collega’s ga je hierover het gesprek aan, op een niet oordelende maar lerende manier. Samen werk je aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke mening over hoe je het vak het beste kunt uitoefenen; bevorderen én bewaken van jouw professie dus!

Hiermee voldoe je aan de verplichting uit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) om minimaal 1 keer per jaar te reflecteren met beroepsgenoten.

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Verzorgenden (IG) en verpleegkundigen uit de thuiszorg, die werken met de zorgplannen die door een wijkverpleegkundige zijn gemaakt bij de indicatiestelling.

Niveau en gewenste voorkennis

Niveau 3 en 4

Wat wordt er behandeld

Tijdens deze cursus wordt er middels theoriegedeelten aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Werken volgens de doelen uit het zorgplan
 • Verpleegkundige en verzorgende verslaglegging
 • Samenwerking en overdracht met/aan andere disciplines
 • Risicosignaleringen en medicatieveiligheid
 • Werken volgens de principes van Triple Aim
 • Methodisch werken
 • Intercollegiale toetsing

Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met de bespreking van een, door 1 van de deelnemers ingebrachte, casus. Op deze manier wordt aan het einde van iedere bijeenkomst de nieuw geleerde kennis direct in de praktijk gebracht en intercollegiaal getoetst.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus heb je geleerd wat de essentie is van de rol van een verzorgende/verpleegkundige binnen het verpleegkundige proces. Je kunt werken volgens de doelen uit het zorgplan, weet hoe je op de juiste manier risico’s kunt signaleren, hoe je voldoet aan de eisen van medicatieveiligheid, hoe je effectief en efficiënt op de doelen kunt rapporteren en evalueren.

 

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
3 uur
Doorloop
1 dagdeel
Accreditatie
Je kunt deze cursus in het Accreditatiepunten Kwaliteitsregister V&V registreren. Voor deze cursus krijg je 9 accreditatiepunten.
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
 • Digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunten
 • Set e-learningmodules
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
Voorbehouden- en risicovolle handelingen: In artikel 36 van de wet BIG staan een aantal handelingen die alleen door de in de wet aangewezen beroepsbeoefenaren mogen worden uitgevoerd. Degene die een handeling uitvoert moet bevoegd en bekwaam zijn.   
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie