Terug naar je zoekresultaten

OmahaSystem (Online)

Het Omaha System is een classificatiesysteem wat in de VVT-sector veel gebruikt wordt.

Het is een terminologie- en codestelsel in één. In deze training leer je  Omaha System (optimaal) gebruiken om de gezondheidstoestand, acties en metingen voor een cliënt vast te leggen en je leert (hoe) die informatie te gebruiken in jouw werkpraktijk. 

Besluitvorming rond het indiceren en organiseren van zorg vindt plaats op basis van klinisch redeneren tijdens het doorlopen van de stappen verpleegkundig proces. M.b.v. Omaha System krijgt de (wijk)verpleegkundige de mogelijkheid om het proces van indiceren methodisch, onderbouwd en transparant in kaart te brengen. Je leert hoe je m.b.v. Omaha System gegevens kunt verzamelen en onderzoeken, hoe je aandachtsgebieden vast kunt stellen, hoe je per gebied de stand van zaken kunt meten, hoe je kunt plannen en acties uitvoeren en hoe je tussentijdse metingen kunt doen en zorg kunt beëindigen inclusief de evaluaties. Omaha System is geen verantwoordingssysteem of registratiesysteem, maar geeft handen en voeten aan het hele zorg- en begeleidingsproces. Je kunt het gebruiken om de resultaten van je zorg- en dienstverlening te laten zien en te onderbouwen.

 

Opslaan in je bladwijzers

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor (startende) verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging die werken met het classificatiesysteem OmahaSystem.
Het programma is met name zeer geschikt voor wijkverpleegkundigen die m.b.v. OmahaSystem indiceren.

Niveau en gewenste voorkennis

Niveau 3, 4 en 5

 

 

Wat wordt er behandeld

De training betreft 1 online dagdeel  : de theorie van het werken met Omaha System

Omaha System is een classificatie systeem dat jou kan helpen om het verpleegkundig proces zo goed en compleet mogelijk te doorlopen. In dit eerste dagdeel leer je (nog beter) werken met Omaha System en krijg je veel handige tips en gebruikstoepassingen.
Er is een mogelijkheid tot het volgen van een 2e dagdeel waarin je praktisch met OmahaSystem aan de slag gaat. Dat dagdeel is uitsluitend fysiek te volgen.

Doelstelling

Na deelname aan deze cursus is jouw basiskennis over Omaha System én het indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving met het classificatiesysteem Omaha System up-to-date.

Hoeveel tijd heb je nodig

Les op locatie
4 uur
Doorloop
1 dagdeel
PRIJS
Op aanvraag!
Inbegrepen
  • Digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunten
Certificaat
Deelnemers ontvangen het digitale Zorgscholing certificaat als zij voldaan hebben aan de gestelde voorwaarden.
Certificaat zorgscholing
Categorie
ook voor organisaties

Deze training is ook als incompany te boeken

direct een prijsindicatie

Inschrijven

Er zijn momenteel geen datums bekend voor deze training. Heb je hier wel interesse in dan kan je bij het tabblad interesse jouw gegevens invoeren en dan houden wij je op de hoogte over nieuwe datums!
Deze training is ook als organisatie te boeken
We bieden naast individuele cursussen ook maatwerk en incompany oplossingen. Vraag hier een offerte aan en je krijgt direct meer informatie toegestuurd.
Dank je wel voor je aanvraag, we nemen snel contact met je op!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.
Interesse in deze training?
Heb je interesse in deze training maar niet op de datums die beschikbaar zijn of zijn er nog geen datums bekend vul dan dit formulier in en krijg een notificatie als er nieuwe datums bekend worden.
Dank je wel voor je interesse, zodra er een nieuwe datum bekend is krijg je hier bericht van!
Oops! Er ging iets verkeerd, controleer je gegevens.

Deze training is ook voor groepen als organisatie te boeken

Direct een prijsindicatie