Grensoverschrijdend gedrag in de zorg:

Leer omgaan met grensoverschrijdend gedrag in de zorg, dat geeft zelfvertrouwen

Als (zelfstandig) zorgverlener kom je soms in onprettige situaties terecht. Hoe ga je om met agressieve of dwingende cliënten of mantelzorgers? En wat doet grensoverschrijdend gedrag met jou? Hoe blijf je rustig als situaties uit de hand dreigen te lopen? Leer grip te krijgen op situaties en negatief gedrag om te keren. Tijdens een cursus leer je meer over soorten grensoverschrijdend gedrag, hoe daarmee om te gaan en je krijgt handvatten om zelf de regie weer terug te nemen.

Hoe vaak komt grensoverschrijdend gedrag in de zorg voor?

De laatste jaren is er een duidelijke stijging te zien van agressie-incidenten in de zorg. Meer dan de helft van zorgprofessionals krijgt hiermee te maken. Van uitingen van frustratie tot het doelbewust onder druk zetten van een zorgverlener en meer expliciet grensoverschrijdend gedrag zoals verbale en soms fysieke agressie en seksuele intimidatie. Situaties die je werk onprettig maken, maar waar jij als zorgprofessional goed op moet kunnen reageren en anticiperen.

Hoe leer je omgaan met grensoverschrijdend gedrag in de zorg?

In een cursus leer je wat agressie met jou doet en hoe je daar het beste op kunt reageren. Wat moet je vooral niet doen en wat wel? Je krijgt passende handvatten om een ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms dwingende gedrag te begrenzen en te stoppen.

Dit leer je:

 Meer weten over een cursus over omgaan met grensoverschrijdend gedrag bij jou in de buurt?