Online cursus | Zorgmassage handmassage, hoofd-, en gezichtsmassage

Zorgmassage handmassage, hoofd-, en gezichtsmassage | Online cursus voor vrijwilligers en mantelzorgers

Als mantelzorger is je tijd heel kostbaar. Je hebt vaak weinig tijd of er moet zoveel geregeld worden dat het moeilijk is om een moment te kiezen om een cursus te volgen. Een online cursus volgen is dat ideaal. Je kan de cursus in je eigen tijd volgen of tijden een moment van samen zijn waarbij je al kan oefenen of je partner of dierbare.

Hoe vaak heb je niet het gevoel dat je “de goede oude “ tijd mist waarbij de verhoudingen anders waren en niet alleen uit zorg voor je partner? Hoe graag zou je wat anders voor je partner of dierbare willen betekenen? Als er kanker binnen het gezin speelt dan heb je vaak te maken met vervelende bijwerkingen en ben je vaak bang om je partner pijn te doen. Je bent bang dat je de ander pijn doet en emotie wordt vaak weggestopt omdat je bang bent de ander te kwetsen.

Wist je dat je met een zorgmassage hele mooie en dierbare momenten kan creëren? Met een Zorgmassage – handmassage, hoofd-/ en gezichtsmassage kan je al zoveel voor je partner, dierbare betekenen. Het is een troostende, verbindende, liefdevolle aanraking waardoor je een bijdrage kan leveren om te helpen ontspannen, een moment aandacht die anders is dan verzorging en medische behandelingen, communiceren zonder woorden waardoor verbinding ontstaat. Een zorgmassage geven als ontvangen geeft vaak bij beide een voldaan gevoel.De lesstof leert jou wat je precies moet weten om een ontspannende zorgmassage te bieden, waarbij het gevoel van ontspanning voorop staat.

Inhoud

De volgende thema’s komen aan de orde:

  • Handmassage
  • Hoofd-/en gezichtsmassage
Doelstelling

Met een Zorgmassage – handmassage of hoofd-/ gezichtsmassage kan je al zoveel voor je partner, dierbare betekenen. Het is een troostende, verbindende, liefdevolle aanraking waardoor je een bijdrage kan leveren om te helpen ontspannen, een moment aandacht die anders is dan verzorging en medische behandelingen, communiceren zonder woorden waardoor verbinding ontstaat. Een zorgmassage geven als ontvangen geeft vaak bij beide een voldaan gevoel.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Niveau en gewenste voorkennis

Er is geen vooropleiding nodig wel moet je affiniteit hebben met de zorg.

Trainer
De training wordt gegeven door een van Nederlands eerste zorgmasseurs Kaberi Bosgoed.
Kaberi wil ouderen en andere zorgvragers iets bijzonders geven; tijd, aandacht en aanraking. Ze leert je precies wat je moet weten om op verantwoorde wijze een ontspannende massage te geven. Naast de ontspanning die je kunt bewerkstelligen, kan een massage ook verlichtend werken bij pijnlijke spieren en gewrichten en zorgen voor rust en beter slapen.

Studiebelasting en accreditatie
Voor deze training is geen accreditatie aangevraagd.  

Het is een laagdrempelige cursus. Doordat het een online cursus is kun je elk moment de cursus oppakken of onderbreken en op een later moment voortzetten.

  • De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. De totale studieduur is ongeveer 6-8 uur. Dit is inclusief het oefenen om de zorgmassage onder de knie te krijgen.

Certificaat
Certificaat niet van toepassing.

Inbegrepen

  • Digitaal werkboek Zorgmassage onderdeel handmassage, hoofd- gezichtsmassage;
  • Online instructiefilmpjes;
  • 1 jaar lang toegang tot de online cursus;

Je dient zelf over een computer/tablet/telefoon met internetverbinding te beschikken. 

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 

Na betaling ontvang je binnen 2 werkdagen een mail met een link naar de online leeromgeving.
Via die link krijg je direct toegang tot alle lessen, die bestaan uit online instructievideo’s en werkbladen. De lessen blijven één jaar beschikbaar voor jou.

Let op: Als je je inschrijft voor de online modules geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van jouw naam en email adres aan Zorg en Ontspanning. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de online modules. 


Praktische informatie
Prijs: € 65,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 8

Schrijf je in voor deze cursus!

Bijscholing zorg

Blijf bewust bekwaam voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden in de zorg. Volg een bijscholing voor zorgprofessionals.

Toon cursussen in de categorie Bijscholing zorg