Advanced Life Support

E-learning | Vervolg op Basic Lifesupport (BLS) is Advanced Lifesupport (ALS)

Reanimatie is het opheffen van een circulatie- en/of ademhalingsstilstand. Reanimatie begint met Basic Life Support en gaat verder met Advanced Life Support. Voor het correct en verantwoord uitvoeren van reanimatie bestaan richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De basis van deze e-learning-module wordt gevormd door de NRR-richtlijnen (2011).

Advanced Life Support is een handeling die meestal in het ziekenhuis door een ALS-team wordt uitgevoerd. Elke instelling heeft zijn eigen reanimatieprotocol met betrekking tot ALS toegespitst op de logistiek en randvoorwaarden van de instelling.

Inhoud

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg. Hierin worden alle noodzakelijke theorieën en stappen behandeld. 
De module behandelt onder andere:

 • de samenwerking en taakverdeling binnen een ALS-team
 • algoritmes
 • medicatie
 • techniek van defibrillatie
 • ventilatie en assisteren bij intubatie
 • postreanimatiezorg & nazorg binnen het ALS-team

De module wordt afgesloten met een toets.

Doelstelling

Met deze module leert u basale reanimatie volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad toe te passen. Na het doorlopen van deze cursus kunt u alle stappen van een reanimatieproces benoemen. 

Doelgroep
Verzorgenden (IG) en verpleegkundigen (IC/SEH/CCU)

Niveau en gewenste voorkennis

Deze e-learning is in te zetten als nascholing en is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van andelingen. Daarvoor is een praktijktoets noodzakelijk. 

Aanbieder van deze e-learning  
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. De gemiddelde doorlooptijd is 1,5 uur. 

Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je  accreditatiepunt(en).
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

 • Aanmaken account in digitale leeromgeving
 • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
 • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
 • Een digitaal certificaat
 • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!

Levensreddend handelen

Werk je in de zorg? Met een cursus levensreddend handelen weet jij daadkrachtig en professioneel te handelen in elke acute situatie. 

Toon cursussen in de categorie Levensreddend handelen