Over onze docente:

Petra van der Zwan

“Kwaliteit maak je niet alleen maar wel zelf” (Frits Philips)

Petra van der Zwan

Gezondheid en medische wetenschap hebben altijd de interesse gehad van Petra (1969). Tijdens haar studie Levensmiddelentechnologie aan de Agrarische Hogeschool leerde ze hoe je processen kon sturen en vooral beheersen. Kwaliteitsmanagement is dan ook in deze tak van industrie van groot belang, dus daar werd veel aandacht aan besteed tijdens haar studie.

Met de medische wetenschap kwam ze in contact tijdens haar functies van Rayonmanager bij diverse grote farmaceutische bedrijven. Vervolgens werd ze gevraagd voor een functie van beleidsmedewerker bij een groot verzorg- en verpleegtehuis. Haar ervaring en kennis wilde ze inzetten bij meerdere sectoren binnen de zorgverlening en ze koos ervoor om dit in 2007 als zelfstandige te doen als organisatieadviseur. Zo heeft ze een fysiotherapiepraktijk begeleid tijdens een certificeringstraject en daarna volgden vele tandartspraktijken. Het trainen van medewerkers zet ze graag in als tool om draagvlak te creëren voor het traject.

Ze is auteur van het boek ‘Kwaliteitszorg in de zorgsector’ voor de serie ‘Specialist en ondernemen’ van de uitgever Springermedia en daarnaast publiceert zij regelmatig artikelen in diverse nieuwsbrieven en tandheelkundige magazines.

Petra van der Zwan

CURSUSSEN VAN PETRA VAN DER ZWAN