Zorgvragers met Parkinson verzorgen

Het ziektebeeld en symptomen van Parkinson

Inleiding
In de dagelijkse praktijk komt de verzorgende (IG) in aanraking met zorgvragers met Parkinson. Parkinson is een complexe ziekte van de hersenen. In deze cursus leer je over de symptomen die zich kunnen voordoen bij Parkinson. Het is belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden in de dagelijkse verzorging van zorgvragers met Parkinson.

 

 

 

Inhoud

De cursus start na een korte introductie met een theoriegedeelte over het ontstaan van Parkinson, het ziektebeeld en symptomen van Parkinson. Verder komen in de theorie aan bod: de behandeling van Parkinson, on/off-registratie, voedingsvoorschriften en medicatietijden. Vervolgens zijn er drie casussen aan de hand waarvan de cursist leert hoe moet worden ingespeeld op verschillende symptomen van Parkinson.

De cursus sluit af met een quiz waarmee de verzorgende (IG) kan bepalen hoeveel hij/zij nu van het onderwerp weet en of hij/zij weet hoe in te spelen op de symptomen van Parkinson.

Doelstelling

Het doel van de cursus is de kennis over Parkinson te verhogen, zodat de verzorgende (IG) de juiste zorg kan verlenen aan zorgvragers met Parkinson.

 

Niveau en gewenste voorkennis

Verzorgenden (IG)

Doorlooptijd en accreditatie
De doorlooptijd is ongeveer 1 uur. Geaccrediteerd bij V&VN voor 1 punt.


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!