Webinar - Babbeltrucs

Gratis webinar | Leer wat babbeltrucs zijn, hoe je deze herkent en hoe je hier goed op kunt reageren. Verklein de kans dat je ouders, of jij slachtoffer worden.

Hoe herken je een babbeltruc? 

Babbeltrucs zijn een uitdaging voor iedereen. Dat oplichters creatief zijn met hun babbeltrucs, dat is algemeen bekend. Kwaadwillende personen proberen met een smoes bij je binnen te komen of je geld afhandig te maken. Verkleed als pakketbezorger, arts of met een andere smoes.

Door dit soort trucs te herkennen en te leren hoe je hiermee omgaat, verklein je de kans om slachtoffer te worden.

 • Door mensen die zich voordoen als zorgmedewerkers of ziekenhuismedewerkers. Zij komen bijvoorbeeld aan de deur, en geven aan onderzoek te doen naar besmetting van het coronavirus
 • Door oplichters die met een overtuigend verhaal aanbieden om boodschappen voor je te doen. Let op: ze zijn uit op jouw pinpas en pincode. Geef deze nooit af!;
 • Door brieven die zogenaamd door de gemeente zijn verstuurd met een invulformulier en een envelop. Daarin staat dat je een voedselpakket kunt bestellen, waarvoor je het contante geld in de envelop kunt doen, aan de voordeur kunt hangen en je het voedselpakket geleverd krijgt. Dit gebeurt vervolgens helaas niet!

Het is natuurlijk verschrikkelijk dat er mensen zijn die misbruik maken van angst voor het virus, bij een groep die daar gevoelig voor is.

Het vermelden van de verschillende babbeltrucs in omloop (zoals bovenstaand) en tips geven kan helpen om te voorkomen dat jij, jouw vader, moeder of andere bekende, slachtoffer worden van een babbeltruc.

Hoe voorkom je een babbeltruc?

 1. Gebruik altijd een kierstandhouder bij het openen van de deur;
 2. Laat niemand binnen waar je geen afspraak mee hebt gemaakt. Heb je de huisarts gebeld om hulp of voor een afspraak? Vraag dan altijd om een legitimatiebewijs via de kierstandhouder;
 3. Geef nooit je pinpas en/of pincode af;
 4. Als er boodschappen voor je worden gedaan, betaal dan nooit vooraf;
 5. Het ziekenhuis doet geen controles aan huis. Dit is een taak van de GGD. GGD of zorgmedewerkers komen nooit onaangekondigd langs.
Laten we in deze tijden van crisis vertrouwen hebben in elkaar en voor elkaar zorgen. Maar pas goed op jezelf en vertrouw niet iedereen. Heb je een naar gevoel of vertelt jouw intuïtie dat iets niet klopt, dan is dit meestal ook zo. Een legitimatiebewijs vragen is niet raar. Behulpzame en eerlijke mensen zullen hier alle begrip voor hebben.

Let extra op de gevoelige groepen en vertel hen niet zomaar de deur open te doen.
 
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
 
Inhoud
Tijdens dit live Webinar leer je:
 1. wat babbeltrucs zijn,
 2. hoe je deze herkent en
 3. hoe je hier goed op kunt reageren.

Zo kun je de kans verkleinen dat je ouders, of jijzelf slachtoffer wordt van babbeltrucs. 

Doelstelling

Na deelname weet je beter hoe je kunt voorkomen dat jij/anderen slachtoffer van een babbeltruc worden. 

Doelgroep
Dit webinar is geschikt voor iedereen die meer wilt weten over babbeltrucs. Of je nu mantelzorger, zorgproffesional of zelfstandige oudere bent.

Niveau en gewenste voorkennis

Iedereen kan deelnemen aan dit webinar. Voorkennis/vooropleiding is niet nodig. 

Studiebelasting 
Het webinar duurt 1 uur en wordt gegeven door Carly Westrik, trainster bij Vegro Academie.

Certificaat en accreditatie
Voor deze bijeenkomst is geen accreditatie aangevraagd. 
Actieve deelname wordt niet geregistreerd, je ontvangt geen certificaat/bewijs van deelname. 

Wat gebeurt er als je je aanmeldt?
Als je je ingeschreven hebt ontvang je enkele dagen voor het webinar een uitnodiging om de online bijeenkomst bij te wonen. 

Je dient zelf over een computer/tablet/telefoon te beschikken waarop je de cursus kunt volgen. 

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Vegro Academie. Bij het inschrijven voor het webinar ga je ook akkoord met het aanmelden voor de Vegro nieuwsbrief.


Praktische informatie
Prijs: € 0,00 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1

DATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden