Training namen en gezichten onthouden

Leren, trainen, meten en nooit meer vergeten.

Als er een moment is om aan te tonen dat we een haperend geheugen hebben, dan is het wel een ontmoeting. Je stelt jezelf voor, geeft een hand, hoort de naam van de nieuwe persoon, en tien seconden later, poef…weg is de naam uit jouw geheugen.

Vind je dat het tijd wordt om de namen te onthouden van de mensen die je ontmoet? Voor het opbouwen van goede relaties en voor het versterken van je geheugen? Laat je trainen en begeleiden door de beste in de markt. Memorymonkeys.

Leren, trainen, meten en nooit meer vergeten

De training Namen & Gezichten onthouden gaat je alles leren over de werking van jouw geheugen. Welke vaardigheden je eenvoudig kunt ontwikkelen om je sluimerende breinkrachten te ontwaken. Hoe je op een eenvoudige en speelse wijze de namen onthoudt van de mensen die je ontmoet en tegelijkertijd je brein krachtiger maakt. Het proces wat wij samen gaan doorlopen heeft de volgende stappen:

 • Leren
 • Trainen
 • Meten
 • Nooit meer vergeten

Leren

Het leergedeelte. Dit bestaat altijd uit een live bijeenkomst. Deze bijeenkomst bestaat uit één dagdeel microtraining en na de lunch gaan we uitgebreid oefenen met de toepassing en is de gelegenheid om verdiepingsvragen te stellen. Meer weten wat microtraining precies is? Lees hier over op onze speciale pagina voor microtraining

In het leergedeelte komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe werkt normaal gesproken het menselijk geheugen?
 • Hoe goed is jouw basisgeheugen voor het onthouden van namen en gezichten?
 • Hoe verhouden de verschillende geheugentypes zich tot elkaar. (zintuigelijk geheugen, kortetermijngeheugen, werkgeheugen en langetermijngeheugen)?
 • De geheugentechniek, een introductie.
 • De geheugentechniek, toegespitst op het onthouden van namen.
 • De geheugentechniek, toegespitst op het onthouden van de persoon.
 • De geheugentechniek en de daadwerkelijke ontmoeting.
 • De toepassing in jouw dagelijkse praktijk. Hoe wij jou ook na de training gaan ondersteunen.

Trainen

Het traingedeelte. Een techniek moet je oefenen, toepassen. Zo ook de geheugentechniek. Je oefent de techniek al gedurende de eerste bijeenkomst. En hierbij ervaar je al de kracht van de vaardigheid van een ijzersterk geheugen. Daarnaast ontvang je oefenmateriaal om de techniek thuis verder te oefenen. De echte training is echter het onthouden van de namen van de mensen die je ontmoet. Daarom is het volgende stappenplan de juiste wijze om je sluimerende geheugenkracht te ontwaken:

 • Bedenk als je iemand ontmoet of je deze persoon wilt onthouden. De naam maar misschien ook wat aanvullende informatie over de persoon.
 • Onthoud deze informatie op basis van de geleerde aantekentechniek. Geef deze informatie vervolgens door aan de organisatie van Memorymonkeys. Wij zetten de info in de leerapp.
 • Herhaal de te leren stof in de leerapp*.

Meten

Het meetgedeelte. Hierboven hebben wij al melding gemaakt van de microtraining leerapp. In deze app komt de informatie te staan die jij wilt leren, wilt onthouden. Je herhaalt de informatie op basis van de geheugentechniek. Hiermee sla je de informatie op in jouw mentaal archief. Zodat het oproepbaar is op het moment dat jij de informatie nodig hebt. Uit je langetermijngeheugen.

Door het volgen van jouw apptrainingen, kun je ook jouw voortgang volgen. Het is ook mogelijk dat wij als Memorymonkeys jouw voortgang volgen, aan de achterkant meten. Natuurlijk gebeurt dit alleen in overleg.

Nooit meer vergeten

Door onze combinatie van live leren van de technieken en de inzet van de leerapp, borgen wij samen wat jij wilt onthouden.  Met deze combinatie kunnen wij garanderen dat je een optimale rendement behaalt op al leren. En specifiek voor deze training, het onthouden van namen en gezichten.  

De cursusprijs is incl. lunch en lesmaterialen.
Deze cursus gaat gegarandeerd door.


Praktische informatie
Prijs: € 104,36 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 7

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden