Tractus digestivus

E-learning | spijsverteringsstelsel of maag-, darm- en leverstelsel

Het Spijsverteringsstelsel of Maag Darm Leverstelsel, is verantwoordelijk voor de bewerking en opname van noodzakelijke voedingsstoffen voor het lichaam en de uitscheiding van niet verteerde voeding. Met de e-learning module Tractus digestivus breng je jouw kennis van deze essentiële lichaamsfuncties weer op peil.

Deze module is onderdeel van een serie, bestaande uit totaal vijf modules. De andere modules uit deze serie zijn Tractus circulatorius, Tractus respiratorius, Tractus neurologicus en Tractus urologicus.

 

Inhoud

De module behandelt de anatomie en fysiologische functies van de verschillende organen van het spijsverteringsstelsel, zoals slokdarm, maag, dunne en dikke darmen, lever. Daarnaast wordt veel voorkomende pathologie van organen kort besproken.

De cursus sluit af met een toets die je één keer mag herkansen. 

Doelstelling

Na het volgen van deze module bent u in staat de zorgvrager te informeren over de basale bouw en werking van het spijsverteringsstelsel. U kunt deze kennis toepassen bij het klinisch redeneren-proces.

Doelgroep
Praktijkondersteuners, verpleegkundigen en zorgverleners. De module is met 1 punt geaccrediteerd door de V&VN.

Niveau en gewenste voorkennis

Deze e-learning is in te zetten als nascholing en is niet voldoende om bekwaam te raken in het uitvoeren van handelingen. 

Aanbieder van deze e-learning  
De modules zijn ontwikkeld door The Competence Group - Zorgleren. Het uitgebreide assortiment e-learningmodules wordt in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld en sluit daarom perfect aan op de werksituatie.

Studiebelasting en accreditatie
De studieduur hangt af van jouw kennis en ervaring en hoe snel je leest en leert. De gemiddelde doorlooptijd is 1 uur.

Deze module is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V. Voor deze module krijg je 1 accreditatiepunt(en).
Na het succesvol afronden van de module door de kennistoets te behalen ontvang je een digitaal certificaat.

Let op
Accreditatiepunten voor deze e-learning worden automatisch bijgeschreven in het kwaliteitsregister.
Accreditatiepunten worden alleen verwerkt als je direct bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer kwaliteitsregister invult. Later toevoegen is niet mogelijk.

Inbegrepen

  • Aanmaken account in digitale leeromgeving
  • De module blijft vanaf het moment van inloggen 1 jaar voor jou toegankelijk
  • De mogelijk voor het stellen van vragen over het gebruik van de e-learning
  • Een digitaal certificaat
  • Registratie accreditatiepunt(en); mits je bij jouw aanmelding een geldig BIG-nummer en/of inschrijfnummer van het kwaliteitsregister invult

Je dient zelf over een computer/tablet te beschikken waarop je de cursus kunt volgen

Wat gebeurt er als je je aanmeldt? 
Zodra je je hebt ingeschreven en wij de betaling hebben ontvangen, ontvang je binnen 2 werkdagen een link naar deze online cursus.
Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot de online module. Je kunt het dus later ook weer opnieuw doornemen als je dat wilt.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus geef je Zorgscholing toestemming voor het verstrekken van je naam en email adres aan Zorgleren/The Competence Group. Deze gegevens worden enkel en alleen gebruikt om je toegang te kunnen verlenen tot de e-learning en de verwerking van accreditatiepunten.


Praktische informatie
Prijs: € 25,75 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 1
Accreditatiepunten: 1
Schrijf je in voor deze cursus!