Sterven jouw clienten ook? (Vervolg)

1-Daagse vervolg cursus psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw.

Handvatten bij het sterven van oudere cliënten of naasten. Hoe verwerk je dat? Hoe begeleid je het stervensproces en de rouw? Het sterven van een cliënt of naaste confronteert ons vaak met onszelf. Onze herinneringen, onze eigen eerdere ervaringen, onze emotionele binding en geaardheid zorgen voor zeer diverse reacties. Hoe kunnen we daar professioneel mee omgaan? En hoe verwerken we zelf dit verlies? Hoe kunnen we met respect de naasten zoveel mogelijk helpen met het stervensproces en de daaropvolgende rouw?

Tijdens de basiscursus zijn we op het bovenstaande ingegaan. In deze vervolgcursus maken we een verdiepingsslag naar de ouderen.

Inhoud
Tijdens deze vervolgtraining Psychosociale ondersteuning bij sterven, rouw en verlies, gaan we in 2 dagdelen dieper in op Ouderen en rouw. Hierin bespreken we:

  • Welke verschillende sterfstijlen er zijn
  • Wat zeg en doe je wel of juist niet
  • Hoe kan je ondersteunen vanuit de presentie-filosofie

Doelstelling
Na deelname aan deze cursus heb je meer kennis over de verschillende sterfstijlen, weet je wat rouwarbeid is en heb je handvatten om om te gaan met rouwende (mede) cliënten en nabestaanden. Je weet hoe kan je ondersteunen vanuit de presentie-filosofie en je hebt beter zicht op de impact die het sterven van cliënten heeft op jou als zorgverlener.

Doelgroep
Deze verhelderende cursus is bedoeld voor een ieder die te maken heeft met sterven, verlies en rouw. Speciaal voor beroepskrachten in de zorgsector, maar ook zeer geschikt voor vrijwilligers die hiermee te maken hebben.

Niveau en gewenste voorkennis
Om deze cursus te kunnen volgen, dien je eerst de basiscursus te hebben afgerond. Van deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met het onderwerp en bij voorkeur al enige ervaring hebben met de zorg voor palliatieve cliënten.

Docente
De vervolg cursus Sterven jou cliënten ook wordt gegeven door Desiree Helmond, een ervaren en betrokken docente. Zij is afgestudeerd als Psycho Sociaal Werkende bij de Academie Integrale Menswetenschappen - SPSO in Utrecht. Daarna heeft zij Verlieskunde gestudeerd bij Herman de Mönnink in Groningen. Bij De Galan, school voor training, heeft zij de vakopleiding tot communicatietrainer en de specialisatie tot incompany trainer gevolgd. Haar motto 'vanuit passie verbinden', voert ze met betrokkenheid, zorg en aandacht uit.

Studiebelasting / accreditatie
Deze zeer informatieve cursus bestrijkt een hele dag.
Je kunt deze cursus Sterven jouw clienten ook? in het kwaliteitsregister V&V registreren. Deze scholing is geaccrediteerd voor 6 punten.

Certificaat en accreditatie
Deelnemers ontvangen het Zorgscholing certificaat als aan de volgende voorwaarden is voldaan: 

  • Als deelnemer heb je actief deelgenomen en de cursus in zijn geheel bijgewoond.

Inbegrepen

  • Gebruik van koffie/thee/water en lunch
  • Lesmaterialen
  • Digitaal Zorgscholing certificaat
  • Registratie accreditatiepunten

Praktische informatie
Prijs: € 181,37 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 6
Accreditatiepunten: 6

Palliatieve zorg

Als (zelfstandig) zorgverlener krijg je te maken met mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Juist dan kan je heel veel betekenen voor de zorgvrager, en zijn of haar familie. Wil jij beter in kunnen spelen op de zorgbehoefte van mensen in de palliatieve fase of wil je hier beter mee om leren gaan? Een cursus palliatieve zorg helpt vrijwilligers in de palliatieve sector en zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden in deze vaak moeilijke laatste levensfase.

Toon cursussen in de categorie Palliatieve zorg

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden