Sterven jouw clienten ook? (Basiscursus)

1-Daagse cursus psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw. Professioneel en respectvol omgaan met de laatste levensfase en de periode die daarop volgt voor nabestaanden?

Het overlijden van een cliënt of naaste confronteert ons vaak met onszelf. Onze herinneringen, onze eigen eerdere ervaringen, onze emotionele binding en geaardheid zorgen voor zeer diverse reacties. Onze cursus psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw geeft aandacht aan de volgende vragen: Hoe kunnen we professioneel omgaan met sterven en rouw? En hoe verwerken we zelf dit verlies? Hoe kunnen we met respect zowel de stervende als de naasten zoveel mogelijk helpen met het stervensproces en de daaropvolgende rouw?

Inhoud
Tijdens deze basistraining gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Wat betekenen sterven en rouw voor jou als zorgverlener
  • Welke rouwreacties zijn er
  • Individuele en collegiale rouwarbeid
  • Hoe ondersteun je je (mede) cliënten en naasten
  • Het oefenen van vaardigheden

Doelstelling
Na deelname aan deze cursus heb je meer kennis over de verschillende rouwreacties, weet je wat rouwarbeid is en heb je handvatten om om te gaan met rouwende (mede) cliënten en nabestaanden. Je hebt beter zicht op de impact die het sterven van cliënten heeft op jou als zorgverlener. 

Doelgroep
Deze onmisbare cursus is bedoeld voor een ieder die te maken heeft met sterven, verlies en rouw. Speciaal voor beroepskrachten in de zorgsector, maar ook zeer geschikt voor vrijwilligers die hiermee te maken hebben.

Niveau en gewenste voorkennis
Voorkennis is niet vereist. Van deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met het onderwerp en bij voorkeur al enige ervaring hebben met de zorg voor palliatieve cliënten.

Docente
De basistraining Psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw wordt gegeven door Desiree Helmond. Zij is afgestudeerd als Psycho Sociaal Werkende bij de Academie Integrale Menswetenschappen - SPSO in Utrecht. Daarna heeft zij Verlieskunde gestudeerd bij Herman de Mönnink in Groningen. Bij De Galan, school voor training, heeft zij de vakopleiding tot communicatietrainer en de specialisatie tot incompany trainer gevolgd. Haar motto 'vanuit passie verbinden', voert ze met betrokkenheid, zorg en aandacht uit.

Studiebelasting / accreditatie
Deze zeer informatieve cursus bestrijkt een hele dag.
Je kunt deze cursus Sterven jouw clienten ook? in het kwaliteitsregister V&V registreren. Deze scholing is geaccrediteerd voor 6 punten.

Certificaat en accreditatie
Deelnemers ontvangen het Zorgscholing certificaat als aan de volgende voorwaarden is voldaan: 

  • Als deelnemer heb je actief deelgenomen en de cursus in zijn geheel bijgewoond.

Inbegrepen

  • Gebruik van koffie/thee/water en lunch
  • Lesmaterialen
  • Digitaal Zorgscholing certificaat
  • Registratie accreditatiepuntenPraktische informatie
Prijs: € 181,35 (vrijgesteld van BTW)
Studie uren: 6
Accreditatiepunten: 6

Palliatieve zorg

Als (zelfstandig) zorgverlener krijg je te maken met mensen voor wie genezing niet meer mogelijk is. Juist dan kan je heel veel betekenen voor de zorgvrager, en zijn of haar familie. Wil jij beter in kunnen spelen op de zorgbehoefte van mensen in de palliatieve fase of wil je hier beter mee om leren gaan? Een cursus palliatieve zorg helpt vrijwilligers in de palliatieve sector en zorgprofessionals de juiste ondersteuning te bieden in deze vaak moeilijke laatste levensfase.

Toon cursussen in de categorie Palliatieve zorg

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

NOG GEEN DATUM BEKEND

Helaas is er momenteel nog geen datum bekend waarop deze cursus gehouden zal worden. Voor informatie rondom een incompany cursus kan je contact met ons opnemen. Heb je interesse in deze cursus laat het ons dan weten via "Meld je interesse" zodat we deze cursus kunnen gaan plannen.

MELD JE INTERESSE!

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden