Sterven jouw clienten ook? (Basiscursus)

1-Daagse cursus psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw. Professioneel en respectvol omgaan met de laatste levensfase en de periode die daarop volgt voor nabestaanden?

Het overlijden van een cliënt of naaste confronteert ons vaak met onszelf. Onze herinneringen, onze eigen eerdere ervaringen, onze emotionele binding en geaardheid zorgen voor zeer diverse reacties. Onze cursus psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw geeft aandacht aan de volgende vragen: Hoe kunnen we professioneel omgaan met sterven en rouw? En hoe verwerken we zelf dit verlies? Hoe kunnen we met respect zowel de stervende als de naasten zoveel mogelijk helpen met het stervensproces en de daaropvolgende rouw?

Tijdens deze basistraining gaan we in 2 dagdelen dieper op de volgende aspecten in:

- Wat betekenen sterven en rouw voor jou als zorgverlener
- Welke rouwreacties zijn er
- Individuele en collegiale rouwarbeid
- Hoe ondersteun je je (mede) cliënten en naasten
- Het oefenen van vaardigheden

Deze onmisbare cursus is bedoeld voor een ieder die te maken heeft met sterven, verlies en rouw. Speciaal voor beroepskrachten in de zorgsector, maar ook zeer geschikt voor vrijwilligers die hiermee te maken hebben.

Training door ervaren en betrokken docente

De basistraining Psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw wordt gegeven door Desiree Helmond. Zij is afgestudeerd als Psycho Sociaal Werkende bij de Academie Integrale Menswetenschappen - SPSO in Utrecht. Daarna heeft zij Verlieskunde gestudeerd bij Herman de Mönnink in Groningen. Bij De Galan, school voor training, heeft zij de vakopleiding tot communicatietrainer en de specialisatie tot incompany trainer gevolgd.

Haar motto 'vanuit passie verbinden', voert ze met betrokkenheid, zorg en aandacht uit.

Desiree heeft veel ervaring in verlies- en rouwbegeleiding en in de zorg voor mensen met dementie. Zij heeft jarenlang ervaring opgedaan in diverse zorginstellingen en de terminale thuiszorg.

Studiebelasting

Je kunt deze cursus Psychosociale ondersteuning bij sterven en rouw in het kwaliteitsregister V&V registreren. Accreditatie is aangevraagd voor 6 punten. 

Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • Als deelnemer heb je de cursus in zijn geheel bijgewoond

Praktische informatie

Deze training bestaat uit 2 dagdelen. Meestal worden deze op 1 dag gepland, in dat geval wordt ook gezorgd voor een lekkere lunch.


Praktische informatie
Prijs: € 150,00 (excl. BTW)
Studie uren: 6
Accreditatiepunten: 6
Deelnemers:

Minimaal 9 en maximaal 14 per groep.

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

6
6 accreditatie punten
€ 150,00
Sterven jouw clienten ook? (Basiscursus) maandag 29 jan - 09:00 - 16:30
6
6 accreditatie punten
€ 150,00
Sterven jouw clienten ook? (Basiscursus) maandag 26 mrt - 09:00 - 16:30
ANDERE DATUM?

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden