Psychosociale arbeidsbelasting - Omgaan met lastig of dwingend gedrag

Wat doe je als cliënten of mantelzorgers verontwaardigt en boos verhaal komen halen? Of als je door hen op een onderhuidse manier onder druk wordt gezet? Of als cliënten vreemd en agressief reageren? En hoe hou je jezelf rustig als het spannend wordt? In deze agressietraining leer je op een doeltreffende manier omgaan met lastig en dwingend gedrag.

Je leert te herkennen of het gedrag van de ander een ontladingsreactie is (frustratie agressie), of het doelbewust is om jou onder druk te zetten (instrumentele agressie), of dat komt vanuit iemands ‘geestelijke toestand’ (psychopathologische agressie). Vervolgens krijg je hiervoor de passende handvatten om de ander te kalmeren of om het lastige, grensoverschrijdende en soms dwingende gedrag te begrenzen en te stoppen.  

We gebruiken hiervoor bijvoorbeeld ‘de wapenkast’; een zelf ontwikkelde methode voor het effectief gebruik van interventie technieken. Ook kijken we naar de eigen stressreacties en krijg je vaardigheden aangereikt om jezelf te kalmeren als het spannend wordt.

Dit alles in een leuke en afwisselende dag, met een goede balans tussen het opdoen van inzichten en het praktisch toepassen.  

Doelstelling:

  • Meer zelfvertrouwen in het omgaan met lastige mensen.  
  • Beter weten hoe en wanneer de ander te kalmeren of het gedag van de ander te begrenzen.  
  • Beter in staat zijn zelf rustig te blijven als het spannend wordt. 

Aantal dagdelen: 2

Deze training is voor iedereen geschikt die in zijn of haar werk te maken krijgt met boze, agressieve, dwingende of dreigende mensen.  

Trainer/coach:  

Ivo Spanjersberg werkt sinds 2000 als ZZP-er in het bedrijfsleven, bij overheidsinstellingen en in de topsport. Zijn missie is mensen en teams effectiever te laten zijn in dat wat ze doen. Hij geeft training in het leren omgaan met agressie: o.a. bij politie, justitie, deurwaarden, budgetbeheerders, gemeenten, ziekenhuizen en zorginstellingen.


Praktische informatie
Prijs: € 375,10 (incl. 21% BTW)
Studie uren: 6

Categorie Verdieping

Meer informatie over Verdieping

Deel via social media:

CURSUSDATA EN TIJDEN DEZE CURSUS

ANDERE DATUM?

Vul jouw emailadres in zodat we je kunnen informeren als er (nieuwe) cursusdatums worden toegevoegd.

@
* dient ingevuld te worden